26.07.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi Belediyesi Rezerv Alan Sayısını Artırarak Deprem Dönüşümünü Hızlandırıyor

Battalgazi Belediyesi Rezerv Alan Sayısını Artırarak Deprem Dönüşümünü Hızlandırıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer ile yapılan görüşmeler sonucunda, rezerv alan ilan edilen mahalle sayısı 28’e çıkarıldı.
Yerinde Dönüşüm Öncelikli Hedef
Başkan Taşkın, vatandaşların depreme dayanıklı, modern ve konforlu konutlara kavuşması için yerinde dönüşüm çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtiyor. Battalgazi’nin ve çarşı merkezinin dönüşümü, Malatya’nın geleceği için büyük önem taşıyor. Daha önce 20 mahalle rezerv alan ilan edilmiş ve bazılarında kazı çalışmaları başlamıştı.
Rezerv Alan Sayısı 28’e Yükseldi
Ağır hasarlı ve yıkılan binaların yoğun olduğu bölgeleri de dikkate alarak, rezerv alan kapsamı genişletildi. Aslanbey, Nuriye, Cevherizade, Ferhadiye, Kernek, Halfettin, Zafer ve Hidayet mahallelerinin de eklenmesiyle, rezerv alan ilan edilen mahalle sayısı 28’e ulaştı.
Güvenli ve Modern Bir Battalgazi Hedefi
Başkan Taşkın, bu çalışmaları Battalgazi’yi deprem riskine karşı daha güvenli hale getirmek adına önemli bir adım olarak görüyor. Hemşehrilerin yararına olacak çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ve Battalgazi’yi eskisinden daha güzel bir hale getireceklerini vurguluyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın