21.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi Belediyesi, Tüketici Haklarını Korumak İçin Denetimleri Sıklaştırdı

Battalgazi Belediyesi, Tüketici Haklarını Korumak İçin Denetimleri Sıklaştırdı

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilçedeki zincir marketler, kafe, lokanta ve fırınlarda kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerin amacı, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne uygunluğu sağlamak ve tüketicilerin haklarını korumaktır.

Ekipler, işletmelerde fiyat etiketi, reyon düzenlemesi, yazarkasa-fiyat uyumu, fiyat listeleri ve hijyen standartlarına uygunluk konularında incelemeler yaptı. Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilen denetimlerde 85 işletme ve 972 ürün kontrol edildi. Denetimler sonucunda 22 aykırı durum tespit edildi ve işletmelere 38 adet cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimler sırasında işletme sahiplerine 6502 sayılı Kanun’un gerekleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle, tüketicilerin fiyat etiketlerini görerek bilinçli alışveriş yapmasının önemini vurgulayarak, fiyatların menüyle uyumlu olması, TL ibaresinin bulunması ve fiyat değişiklik tarihlerinin belirtilmesi gerektiği hususlarında uyarılarda bulundular.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, tüketici haklarının korunması ve sağlıklı bir ticaret ortamının sağlanması için denetimlere devam edeceğini, yönetmeliğe uymayan işletmelere ise tebligat sonrası cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın