02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “millî dolandırma paketi”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “millî dolandırma paketi”

AĞBABA; “MİLLİ DAYANIŞMA DEĞİL MİLLİ DOLANDIRMA PAKETİ”

 

 

  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada mecliste görüşülmekte olan yasanın dayanışma paketinden daha çok “millî dolandırma paketi” olduğunu belirtti.

SEÇİMDE VERDİĞİNİZ SÖZLER NEREDE?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şöyle konuştu:

“Görüştüğümüz torba yasa millî dayanışma paketi olarak sunuluyor ancak bu pakete bakınca, dayanışma paketinden daha çok sizin geçmişte yaptığınız gibi, aslında, “millî dolandırma paketi” demek daha doğru olacak. Niye? Bir seçim dönemini bitirdik, siz geldiniz, seçim döneminde taahhütler yaptınız. Torba yasaya neyin konulması lazım? Seçimlerde taahhüt ettiğiniz şeylerin konulması lazım. Siz ne yaptınız? Seçimde hiç konuşmadığınız, uzaktan yakından hiç lafını etmediğiniz konuları getirdiniz.”

ESNAFIN 7200 GÜNÜ NERDE?

 

Ağbaba AKP’nin seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, “Seçim döneminde :”Esnafın emeklilik prim gün sayısını 7200 güne indireceğiz.” Dediniz. Bu pakette var mı? Yok. “Gençlerin aldığı cep telefonundan ve bilgisayardan ÖTV almayacağız.” dediniz, o da yok. Staj ve çıraklık mağdurları yok. EYT’de prim gününe takılanlar yok, BAĞ-KUR tescilleri yok, kamuda taşeron yok, TYP çalışanlarının kadro sorunu yok. Ne var? Tabiri caizse servis esnafına, şoför esnafına kazık var, MTV’nin 2 kat artırılması var. Buna başka bir isim daha verebiliriz, Deli Dumrul bütçesi. Deli Dumrul’u da geçtiniz. Deli Dumrul ne yapıyordu? Köprüden geçenden 100 akçe, geçmeyenden 100 akçe alıyordu. İnsanlar arabasına benzin koyamıyor, binmediği arabadan 2 kat vergi alıyorsunuz. İnsanların arabaları yatır olmuş , üzerinde çim bitiyor, ondan 2 kat vergi almaya kalkıyorsunuz. Siz Deli Dumrul’u da geçtiniz.” ifadelerini kullandı.

DEPREM FIRSATÇILIĞI YAPIYORSUNUZ!

“Aslında burada bir üçkâğıt var, resmen depremden fırsatçılık yapıyorsunuz “diyen Ağbaba, “ 6 Şubatta deprem oldu. 6 Şubattan sonra Meclis açılmadı mı? Geldik, burada konuşmadık mı, kanun yapmadık mı? E, peki, madem depremden dolayı paraya ihtiyaç var, Meclis açıkken yapsaydınız ya yiğitliğinizi görelim, yok ama ne yaptınız? Bir üçkâğıtla milleti kandırarak deprem sonrasında kazıklar ortaya çıktı. Şoför esnafını, kamyoncu esnafını, servis esnafını resmen kandırdınız, kat kat vergi geliyor. ‘Ben ölsem de seçim bütçesi yapmam’  diyordu Reis ama işte  tam da seçim bütçesi.” ifadelerini kullandı.

İNİN MAKAM ARAÇLARINDAN!

İNİN UÇAKLARDAN!

  Ağbaba konuşmasının devamında “Türkiye’de tam 125 bin makam aracı var, tasarruf edecekseniz inin araçlarınızdan, fakir fukaranın araçlarına göz dikeceğinize inin araçlarınızdan. 14 tane özel uçak var, in o uçaklardan, inin, zaten gittiğiniz yer belli; Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan; dilenmeye gidiyorsunuz. Zaten gittiğiniz başka yer yok ki” dedi.

KAMUDA TAŞIT SATIN ALMA GİDERLERİ YÜZDE 1.228 -12 KAT- ARTMIŞ  

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Kamuda bir yılda kara taşıtı kiraları gideri yüzde 81 artmış, hava taşıtı kiralama gideri yüzde 389 artmış, kamuda taşıt satın alma giderleri yüzde 1.228 -12 kat- artmış, kamuda akaryakıt giderleri yüzde 140 artmış. Siz ne yapıyorsunuz? Fakir fukaranın 1990 model steyşın Toros’undan vergi almaya kalkıyorsunuz ya da ne yapıyorsunuz? Fakir fukara kayısı ilaçlamaya gidiyor, ondan vergi almaya kalkıyorsunuz, çorap satan esnaftan vergi almaya kalkıyorsunuz” şeklinde konuştu.

MEMURLAR ‘ALLAH CHP’DEN RAZI OLSUN’ DİYOR

Ağbaba,; “Memurlar -AK PARTİ’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi, HDP’lisi, İYİ Partilisi- başlarını yastıklarına koyunca: “Allah, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan razı olsun.” “Allah CHP’den razı olsun.” diyecekler. “Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olmasaydı AK PARTİ’nin aklına, Cumhur İttifakı’nın aklına en düşük memur maaşını 22 bin lira yapmak gelmez.” derlerdi. Allah, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Allah Cumhuriyet Halk Partisinden, Millet İttifakı’ndan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

 BAHÇELİ SAMİMİ DEĞİL!

Cumhur İttifakı’nın ortağı Sayın Devlet Bahçel’nin  salı günü “8.077 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılmasını talep ediyoruz.” Dediğini hatırlatan Veli Ağbaba, “MHP grubu burada, değerli arkadaşlar burada. Arkadaşlar, elinizi tutan yok; verin önergeyi, vallahi billahi biz iki elimizi kaldıracağız. Verin önergeyi, yapalım. Verin! Hodri meydan! Nasılsa beraber yönetiyorsun memleketi, her şeyde berabersiniz. Memurdan, memurun, emeklinin kök maaşından 8.077 lirayı esirgemeyin”dedi.

MEMUR EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR!    

Ağbaba ; “En düşük emekli maaşı 2003 yılında 448 lira, en düşük emekli memur aylığı 332 lira, en düşük memur maaşının yüzde 74’ü kadar emekli maaşı alıyormuş. 2013 yılında yüzde 47’si kadar alıyormuş emekli maaşının, 2023’e geldiğimiz zaman, 22 bin lira en düşük memur maaşı, en düşük emekli memur aylığı ise 9.876 TL yani Yüzde 44’ü kadar maaş alabiliyor. Bunun anlamı şu: Artık memurlar emekli olmak istemeyecekler” ifadelerini kullandı.

KONUŞMALARIN GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın