02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP’li Ağbaba: “Biz ne zaman bir eleştiride bulunsak, bir yolsuzluğu açığa çıkarsak, “Kur’an” diyorlar

CHP’li Ağbaba: “Biz ne zaman bir eleştiride bulunsak, bir yolsuzluğu açığa çıkarsak, “Kur’an” diyorlar

AĞBABA ; “İMAR İZNİ VEREN BAŞKANLAR DA CEZALANDIRILMALI”

KUTSAL DEĞERLERİMİZİ PİSLİĞİNİZİ ÖRTMEK İÇİN KULLANAMAZSINIZ

KENTİN AYAĞA KALKMASI ESNAFIN AYAĞA KALKMASINA BAĞLI

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediyesi’ndeki yolsuzluk ve usulsüzlükleri aktararak, “Biz ne zaman bir eleştiride bulunsak, bir yolsuzluğu açığa çıkarsak, “Kur’an” diyorlar, “FETÖ” diyorlar, “PKK” diyorlar, “bayrak” diyorlar. Türk bayrağı, Kur’an, dinimiz hepimizin kutsalı, kimsenin pisliğini örtmek için bir alet değil, hepimizin kutsalı.” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, Malatya’daki esnafların sorunları ve Yeşilyurt Belediyesi’nde yaşanan skandalları anlattı.

ESNAFIN SORUNLARI DEVAM EDİYOR

Depremde en çok zarar gören kesimlerin başında esnafların geldiğini belirten Ağbaba, “Malatya’da 27.500 iş yeri yıkık ve ağır hasarlı. Kentin normale dönmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Deprem sonrası geçici iş yerleri için yaklaşık 5.200 esnaf talepte bulundu, yaklaşık 3.500 esnafın geçici talebi yerine getirildi, hâlâ 1.700 esnafımız konteyneri bekliyor. Şimdiye kadar kurulan 3 bin civarı geçici iş yerinin çoğunluğu karayolu üzerinde, elektrik, su, kanalizasyon hatları ile ilgili sorunlar devam ediyor.” dedi.

KENTİN AYAĞA KALKMASI ESNAFIN AYAĞA KALKMASINA BAĞLI

Konteyner alan geçici iş yerinde hizmet vermeye başlayan esnafın da problemlerinin bitmek bilmediğini kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Esnaf ortada kalmış durumda, kiralar 4-5 katına çıktı, kiralık yer bulmak mümkün değil. Kent merkezinde ana arterler başta olmak üzere, bölgeye yerleştirilen esnaf için geçici iş yerleri altyapının olmayışı ve plansızlık nedeniyle tercih edilmiyor. Konteynerler kurulduktan haftalar sonra elektrik çekildi. Altyapısı kurulmayan esnaf haklı olarak gitmek istemiyor, sonra “Esnaf gitmiyor.” diye eleştiriliyor. Buralara esnaf nasıl gitsin? Suyu yok, tuvaleti yok. Esnafa çarşı yapıp konteyner kurup esnaf temsilcilerin fikri bile alınmıyor. Kentin ayağa kalkması esnafın ayağa kalkmasıyla birlikte olur. Ancak bu şartlarda bunun sağlanması mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

KONTEYNER MESELESİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Ağbaba, 9 aydır çözüm bekleyen ancak bir türlü çözüme ulaştırılamayan barınma sorunu ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan destek beklediklerini belirterek “Bir de hâlâ hem kiracılar hem de depremde evleri ağır ve orta hasarlı olan insanlar konteynere ulaşamıyor. Telefonlara bakamıyoruz Sayın Bakan, Malatya’daki herkes konteyner istiyor. Günlük en az 50-100 kişiyle görüşüyoruz. Konteyner meselesinin de çözülmesi gerekiyor.” dedi.

AFAD’IN KADROLARI BOŞ BEKLETİLİYOR

“Depremden sonra AFAD ekipleri tarafından gerekli müdahale edilemediğini, yetersiz kalındığını hep beraber gördük” diyerek konuşmasını sürdüren Veli Ağbaba, “Buradan ders almamız lazım. 2024 yılı performans programa bakınca hiç ders almadığımızı görüyoruz. Hâlâ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin 2.247 görevli kadrosunun boş bekletildiğini görüyoruz. Bu boş olan kadroların norm kadroya oranı yüzde 27. Her 4 norm kadronun 1’i boş bekletiliyor. 479 arama kurtarma teknisyeni boş kadro. Bu bütçeyi Meclise vermesinin sebebi bunları istihdam etmek. Maalesef bu durumda çok doğru yönetilemiyor” ifadelerini kullandı.

İLK MUCİT YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI!

Ağbaba konuşmasının devamında Yeşilyurt Belediyesi’nde yaşanılan skandallara değindi. Ağbaba; “Malatya’nın kayısısı, suyu, yetiştirmiş olduğu siyaset adamları, ticaret adamları ünlü. Ama son dönemde bazı yerel yöneticileri de ünlü olmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda Dünyada bir ilki gerçekleştirip yeni bir insan kaçırma yöntemi buldu sizin belediye başkanları. Yeşilyurt Belediye Başkanı gri pasaport yöntemiyle insan kaçırıyor. Diğer belediyeler de örnek alıyor ama ilk mucit bizim belediyemiz, Malatyalı bir kardeşimiz.” Dedi.

60 YAŞINDAKİ İNSANI  BOKSÖR YAPIP YURT DIŞINA  KAÇIRDILAR

“Hizmet pasaportuyla yurt dışına 90 insan gidiyor, kimse gelmiyor” diyen Veli Ağbaba, “ Bununla ilgili ciddi yolsuzluk var. Konuyla ilgili 4 kişi tutuklandı, sonra serbest bırakıldı. AKP’li diğer belediyeler de Yeşilyurt Belediyesi’ni örnek aldı. Örneğin bir AKP’li belediye yurt dışına mehter takımı gönderdi. -iki ileri bir geri- gidenler geri gelmiyor mehter takımının. Yine, AKP’li Kandıra Belediyesi sağ olsunlar 60 yaşındaki insanları boksör yaptılar, güreşçi yaptılar. Onları güreşçi ve boksör diye yurt dışına gönderdiler ,onlar da geri dönmedi. Yeni icatlar, yeni insan kaçırma şekilleri buluyor, VIP insan kaçakçılığı yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

HAK ETTİ!

Ağbaba, “Niye bu konuyu bir daha gündeme getiriyorsunuz?” diye soruyorlar, Bunlara yılın belediye başkanı ödülü verildi İçişleri Bakanı tarafından. Hak etti mi? Vallahi hak etti. Yani dünyada kim icat edecek böyle bir insan kaçakçılığını?” dedi.

VALLAHİ BİR ŞEY YAPILMAYACAK

 “Sadece Gri Pasaport değil, bir de eşini, özel kalem müdürü yaptırmış, makam odasına dünya para harcıyor.” ifadelerini kullanan Veli Ağbaba “ Yeşilyurt Belediyesi depreme dayanaklı konutlar yaptı. Fakir fukara gitti oradan konut aldılar. Yeşilyurt Belediyesi Malatya Topsöğüt bölgesinde depreme dayanaklı konut yaptı. 6 Şubat depreminde daha insanlar tapuyu almadan oturmadan, Topsöğüt konutları ağır hasarlı oldu. Bir şey yapılacak mı? Vallahi bir şey yapılmayacak.” Şeklinde konuştu.

İMAR İZNİ VEREN BAŞKANLAR DA CEZALANDIRILMALI

Ağbaba; “Depremi yaşadık. Eğer müteahhit suçluysa cezasını çeksin, mühendis suçluysa cezası çeksin ama örneğin Malatya Yeşilyurt’ta Bostanbaşı’nda o imar iznini veren belediye başkanları ceza çekmiyorsa daha çok bu olayları yaşamaya devam ederiz. CHP’li olsun, AK PARTİ’li olsun, MHP’li olsun, İYİ Parti’li olsun kim bu yaptığı işin bedelini ödemiyorsa, sorumluluğunu yerine getirmiyorsa bunları yaşamaya daha çok devam ederiz. Bu insanlara bu Yeşilyurt’taki yıkılan konutlar için de muhtemelen bir ödül verilir.” dedi.

KİM AZMIŞ?

Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan’ın  yaptığı açıklamaları da eleştirerek “Bizim Büyükşehir Belediye Başkanı da sağ olsun, bu depremin insanların azmasından dolayı olduğunu ifade etti, sebebi de buldu. Yani kim azmış? Bence azan biri varsa o tarım alanına 12 katlı, 15 katlı binalara ruhsat veren belediye başkanlarıdır. Topsöğüt’teki o binalara izin veren belediye başkanlığı yapan insanlar azmıştır” dedi.

YETENEKLİ VE ÜRETKEN BİR ARKADAŞIMIZ

Yeşilyurt Belediyesi’nde yapay zekayla arazi satışı yapıldığını belirten Veli Ağbaba, “Yapay zeka diye bir şey var. Yapay zekayı Yeşilyurt Belediyesi nerede kullanmış? Sayın Bakan, Yeşilyurt Belediyesi yolsuzluk ve sahte belediye meclisi kararıyla gündemde. Yeşilyurt Belediyesinde yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturulup belediye arsalarının satıldığı ortaya çıktı, işlem yapan 4 personel açığa alındı. Belediye Başkanı Çınar bu konuyu gündeme getiren gazetecilere ve bizlere saldırıyor. Bakın, nasıl zeki bir insan ki yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturarak belediyenin arsaları satılıyor. Belediye Başkanımızı ileride siyasetin önemli yerinde kullanabilirsiniz; yetenekli ve üretken bir arkadaşımız, onu da söyleyeyim; yapay zekayla arsa satıyor. Belediye Başkanına bir şey olur mu? Bir şey olmaz.” Dedi.

KUTSAL DEĞERLERİMİZİ PİSLİĞİNİZİ ÖRTMEK İÇİN KULLANAMAZSINIZ

Ağbaba; “Biz ne zaman bir eleştiri de bulunsak, ya da bir yolsuzluğu açığa çıkarsak, Yeşilyurt Belediyesiyle ilgili bir şey söylesek hemen “Kur’an” diyorlar, “FETÖ” diyorlar, “PKK” diyorlar, ”vatan” diyorlar, “bayrak” diyorlar. Türk bayrağı, Kur’an, dinimiz hepimizin kutsalı, bu değerler  sizin pisliklerinizi örtmek için kullanılacak aletler değil.” İfadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın