28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İÜ Rektörlük Seçimlerinde Sürpriz Aday Çıkar mı?

İÜ Rektörlük Seçimlerinde Sürpriz Aday Çıkar mı?

Rektörlük Seçimlerinde Sürpriz Aday Çıkar mı? Çıkar

Malatya İnönü Üniversitesinde 2016 yılı Haziran ayında yapılacak olan Rektörlük seçimleri öncesi adaylar çıkmaya başladı.

Rektörlük Seçimlerinde Sürpriz Aday Çıkar mı? Çıkar. Mesela, Kardiyoloji Anabilim dalı Başkanı Kardiyolog Prof. Dr. Ramazan Özdemir.

– Malatyalıların fenomeni, çok sevdikleri Ramazan hocası Bilimin ve İlimin zirvesindeki isim.

– Birçok başarıya imza atmış, Gönül adamı. Sosyete Anjiyosunu ilk yapan isim.

– Cerrahi müdahale olmadan kapalı sistem kalp kapakçığı değişimi yapan isim.

– Kendi bölümünde hasta odalarını 5 yıldızlı otel odalarına çeviren,

– Gelenin yüzüne gülen,

– Kimseyi Kimseden üstün görmeyen,

– Mesleğinin aşığı,

– Memleket sevdalısı,

Üniversitede kimin başı ağrısa, Hastanede kimin bir şeye ihtiyacı olsa rahatlıkla ulaştıkları, dertlerine derman aradıkları isim Prof. Dr. Ramazan Özdemir Hoca.

Vakti zamanın da Ramazan Hocayı kırdılar mı? Evet kırdılar. Dönemin Rektörü Fatih Hilmioğlu’nun rüzgarının estiği dönemde kimsenin aday olmaya cesaret edemediği dönemde aday oldu. Birçok akademisyen ve şehrin insanlarından, “Ramazan Hocam aday olun, mutlaka olmalısınız” diyenleri duyuyorduk. Sonra ne oldu? Hepimizin malumu. Bugünkü, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik Hocamız için pusuya yatanlar ortaya çıktılar. Ve yine dönemin Milletvekili Mücahit Fındıklı tarafından Tübitak’dan ithal ederek şimdiki rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik Hocamızı getirdi. Halkın ve akademisyenlerin gönlündeki isim Prof. Dr. Ramazan Özdemir Hocaya çekil, aday olma baskıları ve kulis çalışmaları başladı. Tabii vaatler vesaire şeyler. Daha da uzatmaya gerek yok. Velhasıl o dönem kamuoyuna “1. dönem ben Rektörlük yapacağım, diğer dönemde Ramazan kardeşime bırakacağım” diyen Sayın rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik Hoca hizmete doyamadığından olsa gerek 2. dönemde aday oldu ve seçildi. İki dönem Rektörlük yapan hocamız, kendisinin gelişi gibi giderken de yerine İthal Avrupa görmüş Fransa da bir üniversitede Rektörlük yapmış diyerek Prof. Dr. Cafer Özkul’u getirmeye çalışıyor. Peki, bu bizim Malatya’mızdaki akademisyenleri ve hocalarımızı küçümsemek olmaz mı? Bal gibi olur. Türban karşıtlığıyla bilinen Prof. Dr. Cafer hocayı yerine bırakıp gitmek. Oh ne güzel. O gün Ramazan çok genç ve tecrübesi yok diyenler, bugün ne diyecek?

Bence Ramazan Hocaya denilecek tek şey var; ADAY OL HOCAM

Hocaya aday ol baskısı çok biliyorum. Sürpriz Aday olur mu? Olur diye düşünüyorum. Hakkımı? Ben Hakkı diyorum. Ramazan hocaya Aday Ol baskısının çok olduğunu ve Prof. Dr. Ramazan Özdemir Hocamızın dengeleri çok değiştireceği bilinen bir konu.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir Hocamız, aday olmaz ise kimi destekler? Kiminle beraber olur? İnşallah, bunuda sonraki yazımızda yazarız.

Malatyalıların ve Malatya’nın Prof. Dr. Ramazan Hocasının fazlası var, eksiği yok. Eğer, rektör olursa Üniversitemizin YÖK’ de ilk Üç’ün içine gireceği düşüncesi içindeyiz.

Halkına karşı siyaset yapmayan, halkının sesine gönül veren, önem veren Reis-i Cumhurumuz bu halkın gönlüne taht kurmuş, Akademisyenlerin gönlünde yer alan gönül insanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir Hocayı da değerlendirir diye düşünüyorum.

HASAN YAĞMUR (www.malatyagercek.com)
inonu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın