05.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Beydagi Haber Android Cihazlar Arasında Uygulama Kullanmadan Hızlı Dosya Transferi Nasıl Yapılır?

Malatya Beydagi Haber  Android Cihazlar Arasında Uygulama Kullanmadan Hızlı Dosya Transferi Nasıl Yapılır?

Boyutu fazla olan bir dosyanın (video, müzik, film vs) mobil cihazlar arasındaki transfer hızı, kullandığınız internetin hızıyla da paralellik gösteriir. Dolayısıyla düşük hızda bir internet kullanıyorsanız ve telefon üzerinden yüksek boyutlu veri transferi yapmak istiyorsanız, birçok Android cihazda yerleşik olarak bulunan Wi-Fi Direct’ten faydalanabilirsiniz.

Wi-Fi Direct, artık Android cihazlarda standart özellik haline gelen P2P türünde bir dosya paylaşım protokolüdür. Daha önce “Wi-Fi P2P” ya da “Kablosuz Doğrudan Bağlantı” olarak bilinen Wi-Fi Direct, iki cihazın kablosuz ağ ile birbirine bağlanıp mevcut internetin hızından tam olarak faydalanarak dosya transferi yapılmasını sağlıyor. Bu yeni bir özellik olmasa da haberimizle birlikte öğrenen ve sürekli olarak dosya transferi yapan kullanıcıların çok hoşuna gideceğini düşünüyorum. Şimdi de bunu nasıl kullanabileceğinizden bahsedelim.

Wi-Fi Direct, cihazlardaki farklı arayüzlere göre değişkenlik göstermekle birlikte Ayarlar > Kablosuz menüsünden aktif ediliyor. Dosya gönderme işlemini başlatmak için öncelikle Ayarlar kısmından Kablosuz Bağlantılar’ı açın. Sağ üst köşeden erişebileceğiniz ‘Gelişmiş Kablosuz’ menüsünden Wi-Fi Direct’i bulup (ki bu isim farklı telefonlarda “Wi-Fi P2P” ya da “Kablosuz Doğrudan Bağlantı” şeklinde isimlendirilmiş olabilir) açın. Sonra da dosya aktarımı yapılacak her iki cihazdaki bu kısmı açın ve cihazların eşleştirilmelerini sağlayın (yani karşı tarafa bir davet göndereceksiniz ve kabul edilmesiyle de eşleşmeyi sağlamış olacaksınız, tıpkı Bluetooth’ta olduğu gibi) Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra galeriden ya da bir dosya yöneticisinden eriştiğiniz dosyayı ‘paylaş’ seçeneği altındaki Wi-Fi Direct’e dokunarak paylaşabilirsiniz.

Yalnız bazı telefonlarda Wi-Fi Direct, ‘uyumsuzluk’ sebebiyle çalışmayabilir. Aşağıda bu problemi gidermek için geliştirilen üçüncü parti uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Wi-Fi Transfer
AirDroid

Geleceğin Askerleri, İnsansız Savaş Makineleri 5 Askeri Drone Listemizi İzlemek İçin Buraya Tıklayın!

KAYNAK : http://www.webtekno.com/mobil/wi-fi-direct-h17717.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın