03.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, 23 Nisan’ı Kutladı: “Milli Tarihimizin En Parlak Sayfası”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, 23 Nisan’ı Kutladı: “Milli Tarihimizin En Parlak Sayfası”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Er mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, ulusal egemenliğin millete ait olduğunun en büyük göstergesi olduğunu belirterek, “23 Nisan, milli tarihimizin en parlak sayfalarından biri olarak ilelebet anılacaktır. TBMM, bağımsızlık ve egemenliğimizin sembolü, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramıdır.” dedi.
“23 Nisan 1920, vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının tarihe yazıldığı gündür.” diyen Başkan Er, ” ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsızlık yolunda milletimizin kararlı duruşunun tüm dünyaya ilanıdır.” şeklinde konuştu.
Başkan Er, sadece ülkemiz değil tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu özel bayramda, daha yaşanabilir, müreffeh, huzurlu ve güçlü yarınlar için çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Çocuklarımızın ölmediği, yetim ve öksüz kalmadığı bir dünya için insanlık olarak daha çok çalışmalı ve gayret göstermeliyiz. Çocuklarımızın; kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen göstermeliyiz.”
“Çocuklarımızın zengin kültürümüzden ve bağımsızlık mücadelemizden aldıkları güçle ülkemizi daha da ileri seviyelere taşıyacağına inanıyorum. Bizlerin de amacı, çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayalini gerçekleştirmektir.” diyen Başkan Er, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın