21.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Mimarlar Odası Başkanı: Fidanel “Söğütlü Cami’nin Aynı Yerinde Yapılması Gerekiyor”

Malatya Mimarlar Odası Başkanı: Fidanel “Söğütlü Cami’nin Aynı Yerinde Yapılması Gerekiyor”

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, 6 Şubat depremlerinin ardından Söğütlü Cami’nin projesinde meydan olgusunun göz ardı edildiğini belirterek, caminin orijinal yerine inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.**

Fidanel, yaptığı basın açıklamasında, “Söğütlü Cami’nin aynı yerinde yapılması ve güney doğru önünün açılarak meydanda bütünleşmiş büyük bir meydan oluşturulması gerektiğini dile getirmiştik. Ancak ulaşabildiğimiz güncel projede meydan olgusunun önemsenmediği, Söğütlü Cami’nin eski yerinde değil batıya doğru kaydırılarak Yeni Cami ile iç içe girecek, aynı zamanda tarihi Yeni Cami’nin silüetini kapatarak çarşı karmaşasını artıran bir proje hazırlandığı görülmüştür.” dedi.

Fidanel, Söğütlü Cami’nin çarşı merkezinin en önemli tarihi yapısı olduğunu, yeni caminin bu konumda olması gerektiğini vurguladı. “Koruma ilkeleri açısından doğru değildir. Çarşının referans noktasının Yeni Cami değil Söğütlü Cami olması sebebiyet verecektir. Aynı zamanda meydanın bu denli kapanmış olması çarşı projesinde zaten baştan beri dikkat edilmeyen kamusal alan olgusunu zedelemektedir. Bu bağlamda Söğütlü Cami’nin aynı yerinde yapılması gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

Fidanel, proje için yaklaşık 1 yıldır verdikleri mücadelenin maalesef hiçbir karşılığının olmadığını ve kentsel gelişim hassasiyetiyle değil rant odaklı planlama yapıldığını bir kez daha kamuoyuna duyurmak istediklerini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın