19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Doğaya 30.000 Adet Keklik Salındı

Malatya’da Doğaya 30.000 Adet Keklik Salındı

Doğaya 30.000 Adet Keklik Salındı

Vali Aydın Baruş, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Çörtük Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Tabiat Parkında süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya kınalı keklik salımı gerçekleştirdiler.

Keklik salımınım ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Çörtük yaptığı konuşmada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz olarak doğaya yaban hayvanı salımı programı kapsamında bugüne kadar Malatya ilimize 30.000 adet keklik bıraktık. Bugüne kadar toplam 165.000 adet keklik ürettik. Keklik, özellikle tarım zararlılarıyla mücadelede en iyi mücadele yöntemidir. Keklikler bu biyolojik mücadelenin kilit noktasında bulunuyor. Bu keklikleri doğal ortamına bırakarak hem zararlılarla mücadele ediyoruz hem de popülasyonun devamını sağlıyoruz” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç; “Doğal dengeyi muhafaza etmek, doğal çeşitliliği, biyolojik çeşitliliği korumak ve bunun biyolojik mücadelesini yapmak temel amaçlarımızdan biridir.  Bu açıdan keklik, hem insan sağlığı hem bitki sağlığı hem de hayvan sağlığı için son derece önemli bir mücadele aracımızdır. Bu açıdan doğadaki kekliklerin popülasyonunun varlığı hem insan sağlığı açısından kenenin ortadan kaldırılması, sünenin ortadan kaldırılması önemli bir sonuç olarak ortaya çıkacaktır. Bu açıdan Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” dedi.

Vali Aydın Baruş burada yapmış olduğu konuşmada; “Her yıl kınalı keklik Malatya ve çevre illerimizin doğasına bırakıyoruz. Yaban hayatı bizim için çok önemli, yaban hayatını korumak çok önemli. Çünkü yaban hayatında her canlının bir fonksiyonu var.  Kekliklerin fonksiyonu da doğadaki zararlı böcekleri tüketme anlamında tarım ürünlerine zarar veren veya ağaçlara zarar veren canlıları tüketme anlamında önemli yeri var. Ayrıca doğaya ayrı bir neşe katıyorlar.

Doğayı çok iyi korumamız lazım. Her fonksiyonu ile birlikte korumak lazım. Ağacıyla, bitkisiyle ve içinde yaşayan canlıları ile korumamız lazım. Bunun içinde bu konuda çok dikkat etmemiz gerek. Vatandaşlarımıza burada ricada bulunmak istiyorum. Doğal hayatla birlikte neşemizi, yaşama sevincimizi hissedebiliyoruz. Sadece beton binaların içerisinde sığınarak kafes gibi yerlerde hayatımızı sürdürerek hayat neşemizi sürekli kılamayız.  Onun için doğaya önem verelim, hayvanları korumaya önem verelim. Bu organizasyonda doğal hayatın önemi hakkında umarım bizlere önemli mesajlar vermiştir” diyerek sözlerini tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın