03.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Maski Personellerine Yangın Eğitimi Verildi

Maski Personellerine Yangın Eğitimi Verildi

MASKİ PERSONELLERİNE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellere yangın eğitimi verilerek, tatbikat yaptırıldı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında; 28681 sayılı madde gereği yılda bir kez haberli, bir kez de habersiz olmak üzere zorunlu olan yangın eğitimi ve tatbikatına; MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve personeller katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın Güvenliği Eğitimcisi Garip Serkan Bitkin, “Bu tür eğitimler hayat kurtarıyor. Personellerimizin bilinçlenmesi çok önemli. Herhangi bir yangın, kaza ya da afet olayında ilk aşamada profesyonel ekipler olay yerine intikal edene kadar her bireyin kendisinin, ailesinin, arkadaşlarının canını ve malını kurtarabilmek için müdahale yöntemlerini bilmesi gerekiyor. Bizler Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak belediye çalışanlarına da eğitimler veriyoruz” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, bu eğitim ve tatbikat programları sayesinde MASKİ personellerinin yangın konusunda bilinçlendiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, bu tür eğitimlere çok büyük önem veriyor. Bizler de belirli periyotlarla çalışanlarımıza bu tarz eğitimleri almaları noktasında imkanlar oluşturuyoruz. Personellerimiz olası yangın ve acil durumlara müdahale etme alanlarında neler yapabileceklerini öğrenmiş oluyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitmenlerinden Garip Serkan Bitkin ve İtfaiye Çavuşu Yalçın Demirbağ tarafından verilen eğitim sonrasında uygulamalı olarak yangın tatbikatı yapıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın