04.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76 Seri Üretime Geçti!

Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76 Seri Üretime Geçti!

Milli piyade tüfeği” olarak adlandırılan ve Makine ve Kimya Endüstri Kurumu tarafından Kırıkkale Silah Fabrikası’nda seri üretimine başlanan MPT-76 daha önce kötü bir sorun yaşamıştı. Hatılayacağınız üzere bu haberimizden de sizlere ulaştırdığımız bilgiye göre eski MKE Müdürü olan Mustafa Tanrıverdi, bu milli silah projemizi 300 Bin Dolar’a satmaya çalışırken yakalanmış ve böylesine önemli bir projenin gizliliği korunabilmişti.

Şimdi ise artık seri üretime geçen MPT-76 için yurtdışından da bolca talep olduğu belirtiliyor. En yoğun talebin de Amerika Birleşik Devletleri’nden geldiğini belirtelim. Eylül 2014’den bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmeye devam eden bu milli silahımız artık yurtdışına da gönderilmeye başlanacak.

4 kilo 180 gram ağırlığa 600 metre menzile sahip olan MPT-76 dakikada 700 mermi atabiliyor. Teleskobik bir dipçik bulunan milli silahımızda 406mm namlu boyutu ile saniyede 800m hızla atış yapabiliyor. Gece görüş dürbünü de takılabilen bu tüfekte toplam 413 parça bulunmakta. Tanım olarak “G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir ve M-16 gibi pratik” kullanılan Milli Piyade Tüfeği MPT-76, artık tüm dünyadan gelen talepler ile küresel olarak piyadeler tarafından kullanılacak.
 
Samsung Galaxy S8 Ne Zaman Çıkacak? Cihaz Hakkında Çıkan Bilgileri 2 Dk’da Anlattık! İzlemek için buraya tıklayın!

KAYNAK : http://www.webtekno.com/sektorel/mpt-76-milli-piyade-tufegi-h17020.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın