01.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Yaratıcı Geleceğin İzinde” Projesi Hakkında İmzalar Atıldı

“Yaratıcı Geleceğin İzinde” Projesi Hakkında İmzalar Atıldı

Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “Yaratıcı Geleceğin İzinde” projesinin imza törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler’in katılımıyla, projenin resmi imzaları atıldı.

Bu projenin amacı; öğretmen, öğrenci ve velilerin teknolojik gelişimlerine destek olmak adına geliştirilmiştir. Proje kapsamında 10 gün boyunca, robotik kodlama, yapay zeka, donanım ve yazılım alanlarında toplam 80 saatlik eğitim verilecektir.

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, eğitim alanındaki değişim ve teknolojinin rolünün giderek arttığını vurgulayarak, bu değişime ayak uydurmanın önemini belirtti. Ayrıca, projenin, öğrencileri geleceğin teknoloji odaklı dünyasına hazırlama sorumluluğunu daha da önemli hale getireceğine dikkat çekti.

Bu teknolojik yenileşme konusundaki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakır, projenin gerçekleştirilmesiyle, geleceğin teknolojik gelişmelerine ayak uyduracak nitelikli bireyler yetiştirmeyi, öğrencilerin teknik becerilerini artırmayı ve yaratıcı düşünme kapasitelerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin donanım ve beceri kabiliyetlerinin artırılmasının, öğrencilerin yapacakları tüm çalışmalara ve projelere olumlu yönde yansıyacağını vurguladı.

Projenin koordinatörlüğünü Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nin üstlendiği belirtildi. Bu proje, öğrencilerin teknolojiye adapte olmalarını sağlamak ve onları geleceğin teknoloji çağına hazırlamak için önemli bir adım olarak görülmektedir. Bu tür projeler, teknolojinin getirdiği fırsatları eğitim alanına taşıyarak gençlerin geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlanmalarına katkı sağlamaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın