29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: 23 Nisan Milli İradenin ve Millet Egemenliğin En Bariz Göstergesidir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: 23 Nisan Milli İradenin ve Millet Egemenliğin En Bariz Göstergesidir

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI;

“23 Nisan Milli İradenin ve Millet Egemenliğin En Bariz Göstergesidir” 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “Milli Egemenliğimizin sembolü, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olan Gazi Meclis’imizin açılışının 99.yılını büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız. En büyük servetimiz olan çocuklarımızı, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmeli ve onlara gereken ilgiyi her ortamda göstermeliyiz” dedi.

Başkan Çınar yayımladığı mesajında; “99 yıl önce karanlığa ve tutsaklığa itilmek istenen vatanımızda, Türk tarihinin en büyük ve şanlı mücadelesinin verildiği bir dönemin ardından özgürlük ve bağımsızlığı temel alarak kurulan TBMM, necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir.

23 Nisan demokrasinin, milli iradesinin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Millet olarak bizlere emanet edilen çağdaş ve evrensel değerleri muhafaza ederek gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak hepimizin asli görevleri arasındadır.

Bu anlamlı ve özel günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Evlatlarımızın araştıran, düşünen, cesur, atılımcı, vatana ve millete bağlı ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmeleri için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Çocuklarımızın da bu bilinç, bu ruhla hareket ederek şanlı tarihimizden aldıkları öz güvenle büyük başarılara imza atacaklardır.

Ülkemizin hangi şartlarda, hangi zorluklarla kurulduğunu çocuklarımıza iyi öğretilmesi ve iyi özümsetilmesi yaşadıkları topluma ve ülkemize faydalı olma azimlerini mutlaka artıracaktır.

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımız; bilimin yol göstericiliğiyle ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa ederek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacak ve kazanan daima aziz milletimiz olacaktır.

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın