16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeşilyurt İlçesine bağlı Işıklı Köyü Halkı Köylerine Dönmek İstiyor

Yeşilyurt İlçesine bağlı Işıklı Köyü Halkı Köylerine Dönmek İstiyor

“Işıklı Köyü Halkı Köylerine Dönmek İstiyor”

Yeşilyurt İlçesine bağlı Işıklı Köyünün nüfusu günden güne azaldığı için önce Mahalle statüsünü kaybetti, şimdi ise sessizliğe bürünmek üzere. Işıklı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Minez “Köy Kent Projesi” ile yetkililerinde yardımı ile köyde yeniden yapılaşma yapılırsa köylü köyüne gidebilir.

Bölgede yaşayan vatandaşların hizmetlerin ulaşmaması nedeniyle 1990’lı yıllardan bu yana kent merkezine ve çevre mahallelere göç etmesi ile birlikte günümüze kadar birkaç hanenin kaldığı bu köy, tekrar vatandaşların dönmesini bekliyor. Merkeze 37 kilometre uzaklıktaki bu mahalle için köylünün beklediği tek şey yatırımlar.

Işıklı Köyünün ihtiyaçlarını duyurmak, ikamet etme se de yine Işıklı Köyü ile ilgili bilgilerden haberdar olmak isteyen vatandaşları bilgilendirmek için Köylüler kendi imkanları ile bir dernek kuruldu. Bölgenin sosyal donatıların ve altyapı çalışmalarının yapılması gerektiğini söyleyen Işıklı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Minez, vatandaşlara köye geri dönmeleri için çağrıda bulundu. Köyün arazi yapısının organik tarım ve hayvancılığa uygun olduğundan bahseden Minez,” Daha önce bu bölgeden ayrılan vatandaşlarımız organik tarım ve hayvancılık için geri dönebilirler. Köyümüzün arazi yapısı ve şartları bunun için uygundur. Hayvancılık ile uğraşan girişimcileri de davet ediyoruz. Dernek olarak istediğimiz köyümüzün yeniden inşa edilmesi ve köylümüze teslim edilmesi. Sosyal konutlar ve sosyal donatıların yapılması ve köyümüzün kalkınması için destek verilmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Mahalle statüsünü kaybettiklerini ve tekrar mahalle olabilmek için hane sayılarının artması gerektiğini vurgulayan Minez,” Köyümüzden ayrılan ve tekrar geri dönmek isteyen vatandaşlarımıza kapılarımızı açtık. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra mahalle olmamızı sağlayabiliriz. Bunun için tüm köylülerimizin topraklarına geri dönmesini bekliyoruz.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın