01.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

‘6 Şubat Asrın Felaketi Günlerinde Bir Öğretmen Olarak Ben’ konulu Anı Yarışması ve ödül töreni düzenlendi.

‘6 Şubat Asrın Felaketi Günlerinde Bir Öğretmen Olarak Ben’ konulu Anı Yarışması ve ödül töreni düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen programda ‘6 Şubat Asrın Felaketi Günlerinde Bir Öğretmen Olarak Ben’ konulu Anı Yarışması ve ödül töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,
Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere olan minnetini ifade etti. Öğretmenlerin çalışma koşullarının ve ekonomik zorluklarının farkında olduğunu belirtti. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesindeki zor koşullarda görev yapmanın ne kadar zor olduğunu da vurguladı. Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toplumun en muhterem, en fedakâr unsurları öğretmenlerdir” sözünü hatırlatarak, öğretmenlerin fedakârlıklarına dikkat çekti.

Gürkan, 23 yıl eğitim camiasında değişik kademelerde görev yaptığını ve öğretmenliğin sadaka-i cariye mesleği olduğunu belirtti. Öğretmenlerin binlerce hayırlı evlat yetiştirdiğini ve bu evlatların toplumun geleceğini şekillendirdiğini ifade etti. Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlatarak, öğretmenlerin fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmekle mükellef olduğunu belirtti.

Gürkan, öğretmenlerin bir mum gibi olduğunu, kendini yakarak etrafını aydınlattığını ifade etti. Ayrıca, öğretmenlerin zor koşullarda görev yaptığını, bazılarının konteynerlerde oturduğunu belirtti. Ancak bu zor günlerin kısa zamanda aşılabileceğine inandığını ve şehrin yerinde dönüşümle mazisine layık bir geleceğe hazırlanacağını ifade etti. Gürkan, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı ve aramızdan ayrılanları rahmetle, minnetle ve şükranla andı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın