02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ağbaba: İkizce’de deprem konutları su ve kanalizasyon sorunuyla karşı karşıya

Ağbaba: İkizce’de deprem konutları su ve kanalizasyon sorunuyla karşı karşıya

AĞBABA: “DEPREM KONUTLARINI ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İkizce’de yapımı devam eden deprem konutlarının içme suyu dışında kanalizasyon alt yapısının da olmadığını belirterek “Suyu, kanalizasyonu olmayan evleri yapmak büyük yetenek. Deprem konutlarını bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar” dedi.

Ağbaba, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İkizce bölgesinde Bin 700 konut Aralık ayı bitmeden teslim edileceğinin açıklandığını, ancak evlerin içme suyunun olmadığının ortaya çıktığını belirtti. Ağbaba, “Tıpkı sulama kanalı olmayan barajlardaki gibi, içme suyu döşemeyi unuttukları deprem konutu yapmışlar. İçme suyu ihalesinin temel atıldıktan 7 ay sonra gerçekleşmesinin ardından şimdi de İkizce’deki deprem konutlarının kanalizasyon alt yapısının olmadığı konuşulmaya başlandı. İkizce’de Aralık ayında teslim edileceği açıklanan bin 700 konutun kanalizasyonun paket arıtma yöntemiyle çözülmeye çalışılacağı belirtiliyor. Binlerce kişinin kanalizasyon sorununa buldukları çözüm ‘Paket arıtma’. Peki biriken kanalizasyon nasıl boşaltılacak? Bunun için bir çalışma var mı? Bu sorunun cevabı yok. Görünen o ki depremzedeler hem susuz hem kanalizasyonsuz evlere mahkum edilecek. Her ne kadar DSİ tarafından geçici çözüm olarak içmesuyunun sondajla, kanalizasyonun da TOKİ tarafından paket arıtma sistemi ile çözülmesi ön çözüm olarak düşünülse de bunun gerçekçi bir çözüm olmayacağını yaşayarak göreceğiz. Nisan ayından beri inşaatı devam eden konutların kanalizasyonunun ne olacağının düşünülmemesi ayrı bir problem. Görünen o ki deprem konutlarını da ellerine yüzlerine bulaştırdılar” dedi.

Ağbaba, yaşanan durumun endişe verici olduğunu belirterek, yetkililerin acilen çözüm bulmaları gerektiğini vurguladı. Ağbaba ayrıca, “Allah AKP’ye akıl fikir versin” diyerek tepkisini dile getirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın