01.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, mücbir sebep süresinin en az 1 yıl daha uzatılmasını talep etti.

ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, mücbir sebep süresinin en az 1 yıl daha uzatılmasını talep etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, Malatya’da ticari hayatın normalleşmeden mücbir sebep halinin kaldırılmasının sıkıntıları daha da artıracağını belirtti. Bu nedenle mücbir sebep süresinin en az 1 yıl daha uzatılmasını talep etti.

Başkan Şarlak, Malatya’da 27 bin işyerinin yıkık veya ağır hasarlı olduğunu ve 6 Şubat depremlerinin üzerinden 9.5 ay geçmesine rağmen ekonomik ve sosyal sıkıntıların devam ettiğini ifade etti. KOBİ’lere verilen 2 yıl ödemesiz 5 yıllık kredi ile birlikte mücbir sebebin 2025 Aralık ayına kadar uzatılmasının esnafa can suyu olacağını belirtti.

Başkan Şarlak, Malatya’da birçok mali müşavirin ofisinin yıkımı halen devam eden şehir merkezinde olduğuna dikkat çekti. 2011 yılında yaşanan Van depremi sonrası mücbir sebep 31/05/2017’de sona ermişti. 11 ilimizi kalbinden vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi başta Malatya olmak üzere, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’da etkisi yıllarca kaybolmayacaktır. Bu anlamda ticaretin eski haline döneceği güne kadar mücbir sebebin uzatılması hem esnafın hem devletin menfaatinedir.

Başkan Şarlak, Malatya’nın ihracat rakamlarının ortada olduğunu belirtti. İhracata dayalı süreçlerin kolaylaştırılması ve ihracatın geliştirilmesi adına başta Eximbank olmak üzere İDATA gibi kurumların Malatya’da mutlaka yer alması gerektiğini belirtti. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’ da bu konuları sıkça gündeme getirmişti. Geçtiğimiz dönemlerde bizlerde konuyu Sayın Bakanımıza ileterek kendilerinden destek istedik. Konunun öneminden bahsettik. Bu konununda sonuca ulaştırılması adına Malatya Milletvekillerimizin aracı olması ve konunun takipçisi olmaları gerekmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın