02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini söyledi.

Başkan Gürkan, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini söyledi.

Başkan Gürkan, Kuzey Kuşak Yolu’na Yapılan Bağlantı Yollarını İnceledi

Malatya, Gelecekte Alternatif Yol Ağı ile Daha Rahatlayacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolu’na yapılan bağlantı yollarını yerinde inceledi. Başkan Gürkan, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini söyledi.

Gürkan, inceleme programında yaptığı açıklamada, “Yol medeniyettir. 21. yüzyılda artık asfaltsız hiçbir yerleşim yeri olmayacak dedik ve bu konuda gerek kırsal kesimlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda, gerek şehir merkezindeki yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı arkadaşlarımız hakikaten tarihi destanlar yazdılar. Ben bu anlamda Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’nde çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Başkan Gürkan, Kuzey Kuşak Yolu’na yapılan bağlantı yollarının Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini belirterek, “Malatya’da şimdiye kadar hiç alternatif yolu olmayan bir şehirdi. Şehrimizin tek ana bulvarı olan, aksı olan, uluslararası ve şehirlerarası yolu olan ve Malatya’nın da ana caddesi olan İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Kışla Caddesi’nin hem üstte hem de güneyinde yeni alternatif yollar yapılarak, bu şehrimizin trafik anlamında rahatlatılması için büyük gayretler gösteriyoruz. Bizim için mevsimler çok da önemli değil. Gece gündüz demeden bütün ekiplerimiz sahanın her tarafında yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu yol aynı zamanda 50 metrelik bir yoldur. Bu yolun bir taraftan ışıklandırmaları, bir taraftan bisiklet yolları, bir taraftan orta refüj ve aydınlatmalarıyla beraber hakikaten şehrimizin güzide, mümtaz bir yol ağı şeklinde hizmet edecektir. Bu çalışmaların Malatya’mıza, bölgemize ve bölge şehirlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Maski Genel Müdürü Mehmet Mert ise, “Ergenekon Köprüsü ile Kuzey Kuşak Yoluyla bağlantı kısmına şu anda devam ediliyor. Kuzey Kuşak Yolunun hem mezarlık bağlantısı, hem burası, Çarmuzu bağlantısı, Emeksiz Caddesi bağlantısı ve Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ile birleşme bağlantıları var. Kuzey Kuşak Yoluyla beraber bu bağlantı yolları da paralel olarak bitmek üzere. Burada çok ciddi bir emek var. Bu bölgede yol düzenlemesi, ışıklandırma ve buna benzer hiçbir şey yoktu. Yol projesi ile beraber şu anda tamamını bitme aşamasına getirdik.” dedi.

Kuzey Kuşak Yolu ve bağlantı yolları, Malatya’nın trafik sorununu hafifletecek ve şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın