30.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Deprem konutları ortada yok, milletvekilleri ortada yok, belediye başkanları ortada yok, kura çekilmiş asıl hak sahipleri ortada yok”

“Deprem konutları ortada yok, milletvekilleri ortada yok, belediye başkanları ortada yok, kura çekilmiş asıl hak sahipleri ortada yok”

-“Çektikleri kuralar soru işaretleriyle dolu”

-“Kurumlara giden vatandaşımıza net bir cevap verilmiyor”

-“Malatya bizim evimiz, evimize hep birlikte sahip çıkacağız”

-“Deprem konutları ortada yok, milletvekilleri ortada yok, belediye başkanları ortada yok, kura çekilmiş asıl hak sahipleri ortada yok”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Deprem konutları ortada yok, milletvekilleri ortada yok, belediye başkanları ortada yok, kura çekilmiş asıl hak sahipleri ortada yok, hükümet Malatya’da ortada yok. Ama Malatyalılar var olduklarını 31 Mart günü sandıklarda gösterecekler.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, partililerle birlikte Battalgazi bölgesinde Çöşnük Mahallesinde, Yeşilyurt bölgesinde ise Dilek Mahallesinde ev ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bilal Yıldırım, “Bizleri muhabbetle karşılayıp desteklerini belirten tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bizler bu şehrin serdengeçtileriyiz. Bizler bu şehrin sokaklarında büyüyen gençleriyiz. Malatya bizim evimiz, evimize hep birlikte sahip çıkacağız. Yeniden Refah Partisi, Malatya’nın her köşesinde seçime hazır.” dedi.

Bilal Yıldırım, “1 yılda yapmaları gereken evin ancak yüzde 7.5’ini olan, ancak inşaatları tam bitmemiş olan 6 bin 181 konutun kurasını çekebildiler. Malatyalılara çile çektire çektire kura çektiler. Çektikleri kuralar soru işaretleriyle dolu. Ağır hasarlı evi yıkıldığı halde kuraya dahil edilmeyen vatandaşlarımız var. Kurumlara giden vatandaşımıza net bir cevap verilmiyor.  Kura sonuçlarının listesini kamuoyuna açıklasınlar. Bunu her gün soracağız, her gün hatırlatacağız. Malatyalılar 6 Şubat günüde soğuktaydı, Malatyalılar 1 yıl sonra da soğukta. Deprem konutları ortada yok, milletvekilleri ortada yok, belediye başkanları ortada yok, kura çekilmiş asıl hak sahipleri ortada yok, hükümet Malatya’da ortada yok. Yeniden Refah Partisi meydanlarda. Ama Malatyalılar var olduklarını 31 Mart günü sandıklarda gösterecekler.” İfadelerini kaydetti.

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım’dan Deprem Konutları Eleştirisi

Bilal Yıldırım, yaptığı açıklamada deprem konutları ile ilgili şu eleştirilerde bulundu:

  • Konutlar ortada yok: Yıldırım, depremden geçen 1 yıla rağmen konutların tamamlanmadığını ve hak sahiplerine teslim edilmediğini savundu.
  • Milletvekilleri ve belediye başkanları ortada yok: Yıldırım, depremzedelerin sorunlarıyla ilgilenmek için milletvekillerinin ve belediye başkanlarının sahada görünmediğini öne sürdü.
  • Kura çekilişi soru işaretleriyle dolu: Yıldırım, kura çekiminin şeffaf bir şekilde yapılmadığını ve hak sahiplerinin mağdur olduğunu iddia etti.
  • Hükümet Malatya’da ortada yok: Yıldırım, hükümetin Malatya’daki depremzedelere yeterince destek olmadığını savundu.

Yıldırım, “Malatyalılar 31 Mart günü sandıklarda var olduklarını gösterecekler” diyerek sözlerini tamamladı.

Bilal Yıldırım’ın açıklamasından diğer önemli noktalar:

  • Yıldırım, Yeniden Refah Partisi’nin Malatya’nın her köşesinde seçime hazır olduğunu söyledi.
  • 1 yılda yapılması gereken evin ancak yüzde 7.5’inin tamamlandığını savundu.
  • Ağır hasarlı evi yıkıldığı halde kuraya dahil edilmeyen vatandaşlar olduğunu öne sürdü.
  • Kura sonuçlarının listesinin kamuoyuna açıklanmasını talep etti.

Yıldırım’ın açıklaması Malatya’da yankı uyandırdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı Yıldırım’ın eleştirilerine hak verirken, yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapılmasını istedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın