19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Dikkat Çeken Bir Adayda Bingöl’den Ziya Sözen Kimdir ?

Dikkat Çeken Bir Adayda Bingöl’den Ziya Sözen Kimdir ?

Şehit Çocuğu olan Ziya Sözen, 11 Mayıs 1979 tarihinde Bingöl’de dünyaya geldi. 90’lı yılların başlarında PKK’nın köylerde çocukları dahi katlettiği zamanlarda geçici köy koruculuğu yapan babası Paşa SÖZEN 12.06.1994 tarihinde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olunca 15 yaşında babasız kalarak 4 kardeşi ve annesinin başında aile reisliğine başlamıştır. Ortaokulu bingölde bitirmiş lise öğrenimine Ankara Polis Koleji’nde devam ederken kendi isteğiyle ayrılarak Bingöl Rekabet Kurumu Lisesi’nden mezun olup, Lisans öğrenimini Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisansını Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde devam etmektedir.

2004 yılında kurucu Başkan olarak arkadaşlarıyla beraber kurduğu Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği’nin 10 yıl boyunca Başkanlık görevini yürüttü. Bu görevi yürütürken Bingöl Valiliği İl İnsan Hakları kurulu üyeliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müteveli heyeti üyeliği görevinde bulundu. Kendi isteğiyle bu görevden ayrılan Sözen, 13 Mart 2013 tarihinde arkadaşlarıyla beraber Kurucu Başkanı olduğu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu’nu kurdular.

02 Ekim 2013 tarihinde Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu ile birleşen Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu, Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Ziya Sözen’in yaptığı Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu’nu kurdular.

2007 yılında şehit çocuğu olarak girdiği devlet memurluğu görevini çeşitli kurumlarda yürüten Ziya Sözen, 2012-2013 yılları arasında Bingöl Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmüştür. Halen İçişleri Bakanlığında memur olarak çalışan Ziya Sözen orta düzeyde ingilizce bilmekte olup evli ve dört çocuk babasıdır.
2013 yılına kadar Doğu ve güneydoğu bölgesinde, Sivil Toplum Kuruluşları ile bölge halkı için mücadelesini sürdüren Ziya SÖZEN 2013 yılında mücadelesini tüm Türkiyeye yayarak Ankara merkezli olarak Ülkemizin tüm bölgelerine hizmetine başlamıştır.
7 Haziran 2015 seçimleri ile Terörle mücadele de girilen tarihi süreç olan hendek operasyonlarında tüm güvenlik korucularını sahaya süren Ziya SÖZEN, 15 temmuz hain fetö darbe girişimi gecesi ve sonrasında da güvenlik korucularıyla birlikte darbecilere karşı çok aktif görev almıştır. Ayrıca eskiden 3-5 ay arazide geçici çalıştırılan, şehit olduğunda hiçbir mali hakkı olmayan korucuları, Başkanlığı döneminde hükümet ile yaptığı sıkı pazarlıklar ile TSK bünyesinde kadrolu güvenlik korucuları olarak emeklilik, tazminat, sağlık sigortası haklarına kavuşturmuştur.

16 NİSAN Anayasa referandumunda ise PKK’nın bölgeye yaklaşırsan bedelini canınla, Ailenle ödersin tehditlerine karşı referandumdan yaklaşık 4 ay önce kendisi bizzat güneydoğu ve Doğuanadolu bölgesine giderek her gün şehir şehir gezip halka yeni anayasanın önemini anlatmasının yanı sıra PKK terör örgütünün köylerde İlçelerde halkı tehditle referandumdan hayır çıkarma çabasına karşı bütün güvenlik korucularını günlük 17-18 saat çalıştırıp halkın kendi iradesi ile gidip oyunu kullanmasını sağlamış ve Türkiye de genel referandum sonuçlarına bakıldığında evet oyunun en fazla doğu – güneydoğu bölgesinde çıktığı görülmüştür. Ziya SÖZEN BİNGÖL için ne yapar, şimdi gelelim bunlara şöyle bir söz vardır ya yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diye… Ziya SÖZEN Meclise girerse eminim ki Bingöl’ün halkı için bir nefer olacaktır Bölgeye göre Bingölün bir Elazığ olmasına bir Malatya olmasına giden yolda çalışkanlığı ile tarihe ismini altın harfler ile yazdıracaktır. Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN uygun görmesi halinde adaylığını açıkladıktan sonra Bingöle gelişinde halkın dillere destan bir şekilde karşıladığı ZİYA SÖZEN’i Bingöl halkı meclise gönderecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın