01.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Fendoğlu, deprem bölgesindeki toparlanma sürecinin devam ettiğini uzatılan mücbir sebep süresinin 1 yıl daha uzatılması gerektiğini belirtti.

Fendoğlu, deprem bölgesindeki toparlanma sürecinin devam ettiğini uzatılan mücbir sebep süresinin 1 yıl daha uzatılması gerektiğini belirtti.

Fendoğlu’ndan mücbir sebep uzatımı açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mehmet Fendoğlu, Malatya ile birlikte 4 il ve 2 ilçede 6 Şubat depremlerinden dolayı uzatılan mücbir sebep süresinin yeniden uzatılması gerektiğini bildirdi.
TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu; “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında 4 il ve 2 ilçe için uzatılan mücbir sebep süresi 30.11.2023 tarihinde sona ermektedir. Sürenin sona ermesi öncelikle ayağa kalkmaya çalışan deprem bölgesinin toparlanmasına ekonominin canlanmasına zararı olacaktır. Bina yıkımları henüz Malatya ölçeğinde yüzde 50’nin altındayken sosyal ve ekonomik hayatın devamı için bu sürenin 1 yıl daha uzatılması elzemdir. Deprem bölgesinde bulunan vergi mükelleflerinin ve mali iş ve işlemlerini yürüten muhasebe meslek mensuplarının fiziki çalışma koşullarında ve genel ekonomik koşullarda sıkıntıları halen devam etmektedir. KOSGEB kredilerinde deprem bölgesi için mali müşavirler dahil olmak üzere sektör ayırımı yapılmaksızın fon dağıtımı yapılmalıdır. Sayın hazine ve maliye bakanlığımızdan talebimizdir.” dedi

Fendoğlu, deprem bölgesindeki toparlanma sürecinin devam ettiğini ve ekonominin canlanması için uzatılan mücbir sebep süresinin 1 yıl daha uzatılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, vergi mükellefleri ve muhasebe meslek mensuplarının fiziki çalışma koşullarında ve genel ekonomik koşullarda sıkıntılarının devam ettiğini vurgulayarak, KOSGEB kredilerinde deprem bölgesi için sektör ayırımı yapılmaksızın fon dağıtımı talebinde bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın