02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Fendoğlu’ndan deprem bölgesindeki özel okul öğretmenleri ve akademisyenler için 72 yaş sorusu

Fendoğlu’ndan deprem bölgesindeki özel okul öğretmenleri ve akademisyenler için 72 yaş sorusu
Malatya, 18 Aralık 2023Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki özel okul öğretmenlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve akademisyenler için getirilen 72 yaş uygulamasının genişletilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru yöneltti.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 yılı bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili görüşmelerde söz alan Fendoğlu, şu soruları yöneltti:

  • 6 Şubat depremi sonrasında okulları hasar gören ve eğitimine devam edemeyen Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki özel okul öğretmenlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla bir defaya mahsus kamuda istihdam edilmelerini sağlayacak çalışmanız var mıdır?

  • Yükseköğretim Kurulu, öğretim üyesi temininde sorun yaşayan, yeni kurulan ve gelişmekte olan üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için akademisyenlerin 72 yaşında emekli olmalarını içeren düzenlemeyi yapmıştı. Bu uygulamanın tüm öğretim üyelerini ve öğretim görevlilerini kapsamasını sağlayacak bir planlamanız var mıdır?

Fendoğlu, deprem bölgesindeki özel okul öğretmenlerinin, depremin ardından okulları hasar gören ve eğitime devam edemeyen öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için bir defaya mahsus kamuda istihdam edilmelerini talep etti. Fendoğlu, bu uygulamanın, depremden etkilenen öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ve eğitim öğretim sürecinin aksamadan devam etmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Fendoğlu, ayrıca, akademisyenler için getirilen 72 yaş uygulamasının tüm öğretim üyelerini ve öğretim görevlilerini kapsamasını istedi. Fendoğlu, bu uygulamanın, yeni kurulan ve gelişmekte olan üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması ve nitelikli öğretim üyelerinin istihdam edilmesi için gerekli olduğunu ifade etti.

Fendoğlu’nun bu sorularına, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ne zaman yanıt vereceği merakla bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın