02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İl Başkanı Kiraz: “Muhtarlık Kanunu’nun olması gerekiyor” Muhtarlardan CHP ‘ye övgü

İl Başkanı Kiraz: “Muhtarlık Kanunu’nun olması gerekiyor”  Muhtarlardan CHP ‘ye övgü

Muhtarlardan CHP ‘ye övgü

İl Başkanı Kiraz, Muhtarlar Günü dolayısıyla Yeşilyurt İlçe Başkanı Hüseyin Mete, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, il yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleriyle birlikte muhtarları ziyaret etti.

CHP heyeti sırasıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi, Malatya Muhtarlar Derneği, Battalgazi Muhtarlar Derneği, Kayısıkenti Muhtarlar Derneği, Yeşilyurt Muhtarlar Derneklerine ziyaretler gerçekleştirerek muhtarlarla bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, muhtarların önemli bir görev yaptıklarını ifade ederek, “Bu kadar önemli, zor görev üstlenen muhtarlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Bizim parti tüzüğümüzde var; Muhtarlık Kanunu’nun olması gerektiğini ifade ediyor. Muhtarlık, tek bir kanunda tanımlanmalıdır. Muhtarlarımızın birçoğunun muhtar evi yok. Bu muhtar evlerinin acilen yapılması gerekiyor. Ayrıca, her muhtar evinde yardımcı bir personel olmalıdır” dedi.

Kiraz, muhtarların bir takım özlük haklarının yapıldığını ancak yeterli olmadığını belirterek, “Muhtarlar zor şartlarda mahallelerine hizmet ediyor. Mahallede sorunu olan herkes muhtarın kapısını çalışıyor. 24 saat çalışıyorlar. Vatandaşların bütün sorunlarıyla yakından ilgileniyorlar. Bu hizmetleri yaparken, mahallelerine hizmet götürmeye çalışıyorlar. Bu kadar önemli, zor görev üstlenen muhtarlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Bizim parti tüzüğümüzde var; Muhtarlık Kanunu’nun olması gerektiğini ifade ediyor. Muhtarlık, tek bir kanunda tanımlanmalıdır. Muhtarlarımızın birçoğunun muhtar evi yok. Bu muhtar evlerinin acilen yapılması gerekiyor. Ayrıca, her muhtar evinde yardımcı bir personel olmalıdır. ‘Muhtarlara maaş bağlayın’ dedik, ‘para nereden bulunacak?’ denildi ama bu para bulundu. Muhtarlarımıza bir yardımcı verilip, maaşının da devlet tarafından karşılanması gerekir. Muhtar evlerinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının devlet tarafından ödenmesi gerekir. Devlet adına hizmet yapılıyor, giderlerde devlet tarafından karşılanmalıdır. Muhtarların izinli sayıldıkları günlerde maaşlarının kesilmemesi lazım. Muhtarlara verilen ödeneğin maaşa bağlanması gerekiyor. İzinli oldukları günlerde maaşından düşülmesin. Tüm eksiklikleri görüyoruz, bunun üzerinde de parti olarak uzun süredir önemli bir çalışma yapılıyor. Muhtarlarla ilgili düzenlemeleri iktidara geldiğimizde yapacağız. İktidarda olmamamıza rağmen söylediğimiz birçok şeyi gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımızla ilgili de düzenlemeleri mutlaka yapacağız. 3600 ve EYT’yi söyledik, yılların sorunu masaya geldi, çözülüyor. KYK borçlarının faizleri silindi. Bayramda emeklilere ikramiye verilmesi gerektiğini söyledik, gerçekleşti. Biz altyapısı olmayan bir şey söylemiyoruz. Söylediklerimizi de gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

CHP heyeti ilk olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, ziyarette yaptığı konuşmada, “Türkiye bir seçim dönemine girmiştir. Bütün partilere, Türkiye’ye ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Seçimler her zaman olur; burada muhalefet muhalefetliğini, iktidar ise iktidarlığını yapar. Muhalefet olmazsa iktidar, iktidar olmazsa da muhalefet olmaz. Muhalefet bazı konulara değiniyor. Türkiye’ye demokrasinin gelmesi lazım. Mecliste son olarak bir yasa çıktı, bu bir devlete ve millete yakışmaz çünkü herkes hürdür. Baskı altında idare olmaz. Bu noktada herkes görevini bilmeli ve görevini yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Kiraz ve beraberindekiler sonrasında Malatya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci, ziyaretlerinden dolayı CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’a teşekkür ederek, her zaman mahallelerin sorunları ve istekleriyle ilgili istişarede bulunduklarını söyledi.

CHP heyeti daha sonra Battalgazi Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, “Muhtarlar Günü dolayısıyla bizleri ziyarete gelen CHP Malatya İL Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, muhtarlık müessesesine en sıcak bakan partidir. CHP’nin bazı önerileri hükümet tarafından da hayata geçiriliyor. Muhalefetin yol göstermesi çok güzel oluyor. Bu noktada da kendilerine teşekkür ediyoruz, muhtarlarımıza her zaman yakın ilgi gösteriyoruz. Bizlere en yakın siyasi parti olmalarından dolayın şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkanı Kiraz ve beraberindeki heyet Kayısıkenti Muhtarlar Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Alaaddin Aktaş, “CHP heyeti her zaman yanımızda oldu, sorun ve sıkıntılarımızda hep bizlere destek oldu. İl başkanı Enver Kiraz’a ve yönetim kurulu üyelerine destek ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz..” ifadelerinde bulundu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve beraberindekiler daha sonra Yeşilyurt Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Salman Şahbaz, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi yıllardır biz muhtarları yalnız bırakmadı. Her zaman bizimle birlikte hareket ediyorlar. Sorun ve sıkıntılarımızla yakından ilgileniyorlar. Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu, özlük haklarımızla ilgili büyük bir mücadele verdi. İyileşmeler oldu ama yetmez. Haklarımızı hem muhalefet hem de iktidardan talep ediyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın