17.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Milletvekili Fendoğlu, Depremzedeler İçin Bakan Yerlikaya’ya Taleplerde Bulundu

Malatya Milletvekili Fendoğlu, Depremzedeler İçin Bakan Yerlikaya’ya Taleplerde Bulundu

6 Şubat depremlerinden doğrudan etkilenen 11 ilin milletvekilleriyle AFAD Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’nın beklentilerini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya iletti.

Fendoğlu, toplantının detaylarını paylaşarak, Bakan Yerlikaya’ya iletmiş olduğu talepleri şu şekilde açıkladı:

“İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya başkanlığında, AFAD Başkanı, AFAD Başkan Yardımcısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları, İçişleri Bakan Yardımcıları, İller Bankası Genel Müdürü, AFAD yetkilileri ve ilgili kurum temsilcileri ile birlikte, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilin milletvekilleriyle bir istişare toplantısına katıldık.

Bu kapsamda, Bakanımızdan Malatya’mız için şu taleplerde bulunduk:

– Malatya Valiliği, Kaymakamlıklar, AFAD, Konteyner Kentler ve diğer kurumlarımızda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan depremzede vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, diğer illerimizde de dahil olmak üzere, TYP çalışma süresinin uzatılmasını talep ettik.
– Konutları teslim edilerek yerleşecek olan ev sahibi vatandaşlarımızdan boşalan konteynerlere, konut imkanı sağlanana kadar, kiracı durumda olan depremzedelerimizin yerleştirilmesini talep ettik.
– Kira yardımı alan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, kira yardımının yıl sonuna kadar uzatılmasını talep ettik.
– Malatya Emniyetimizin ihtiyaç duyduğu araç, gereç ve lojman ihtiyacının karşılanmasını talep ettik.
– Malatya’da devam eden çalışmalar sonrası esnaflarımız için ihtiyaç duyulan İş Yeri Konteynerlerinin sağlanmasını talep ettik.
– Malatya’mızda yapımı devam eden konut ve çarşı projelerimizin en hızlı sürede teslimi için, tüm bakanlıklarımızla iş birliği içerisinde çalışmaların sağlanmasını talep ettik.

Malatya’nın mazisine yakışır şekilde yeniden inşası için, vatandaşlarımızın taleplerini iletmeye devam edeceğiz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın