02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, deprem sonrası esnafın sorunlarını dile getirdi

MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, deprem sonrası esnafın sorunlarını dile getirdi

Malatya’daki deprem sonrası esnafın sorunlarına çözüm

Malatya Milletvekili Fendoğlu, deprem sonrası esnafın sorunlarını dile getirdi

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, deprem sonrası Malatya’da esnafın yaşadığı sorunları dile getirdi.

Fendoğlu, “Doğanşehir, Akçadağ ve Kuluncak ilçe merkezlerinde deprem sonrası birçok dükkan ağır hasar alarak yıkılmıştır. Hâlihazırda buralardaki esnaflarımız konteynerlerde dükkanlarını işletmektedirler. Sanayi esnafımız ve diğer esnaflarımızın dükkanlarının yapımı için Malatya ziyaretinizde bizlere bu talepleri iletmiş ve Bakanlığınızdan destek vereceğinizi belirtmiştiniz. Esnaflarımızın dükkanlarında ticaretine devam etmesi için Sanayi Bakanlığımız tarafından Doğanşehir ve Akçadağ’a ilaveten dükkanlar ile Kuluncak Belediyemiz tarafından hazırlanan dükkan projesinin 2024 yılı yatırım planlanmasını hemşehrilerimizin adına sizlerden talep ediyorum.” dedi.

Bakan Kacır: “Deprem bölgelerinde ekonomik faaliyetlerin hızla normale dönmesi için çalışıyoruz”

Fendoğlu’nun talepleri üzerine konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Malatya’da, diğer deprem yaşamış şehirlerimizde olduğu gibi şehrin yeniden ayağa kalkması için hem yeni sanayi sitelerinin kurulumu hem mevcut sanayi sitelerinin dönüşümü hem de yeni OSB’lerin kurulumu için gayretlerimizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kacır, “Özel sektörün özellikle deprem bölgesindeki yatırımlarını da çok güçlü şekilde destekliyoruz. Şimdiye dek deprem bölgesinde, depremden bugüne, 84 milyar lira yatırım büyüklüğüne sahip 25.629 kişiye istihdam sağlayacak 481 yeni ve yerine koyma yatırımına teşvik verdik. Şu anda Türkiye’de en ileri teşvikleri deprem bölgesinde uyguluyoruz, hem tüm 6. Bölge teşviklerini uyguluyoruz hem de özellikle yatırımın finansmanında kullanılan krediler için yatırım tutarının yüzde 10’una ve 30 milyon liraya kadar faiz veya kâr payı desteği sunuyoruz. Böylelikle şimdiye kadar, az önce ifade ettiğim gibi 84 milyar liralık bir yatırımın harekete geçmesini sağladık.” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın