19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

YEREL SEÇİMLERE GİDERKEN

YEREL SEÇİMLERE GİDERKEN

2014 yılından bu yana 3 Genel Seçim, 1 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 1 Yerel Seçim, 2 Referandum ile artık sandığı yol eylediğimiz seçimlerin bir tanesi 31.Mart.2019 Yerel Seçimleri olarak yaklaşıyor.

08/Ağustos/2016 Tarihinde (Buradan ulaşılabilir.  https://beydagihaberajansi.com/istikrar-temsil-tahterevallisinde-denge-arayislari/ ) ‘İstikrar-Temsil Tahteravallisinde Denge Arayışları başlıklı bir yazı yayınlamıştım.

Bu yazımda 1982 Anayasasının Aziz Milletimize bakışını yine Aziz Milletimizin gördüğü ve anladığı şekilde özetlerken şunları yazmıştım.

“Devlet: İstikrarı; kendi bekası için tehdit olabilecek güvenlik, sosyal, kültürel ve ekonomik düzen ve denge olarak algılarken bunu sağlamanın tek yolunun vatandaşa güvenmemek olarak tesis etmektedir. Oysa Devlet kısıtlamalardan ziyada özgürlükleri düzenlemeli ve meşru gücü ile kontrol etmelidir. 1982 Anayasamızın bir çok maddesinde özgürlükler tanımlanmış hemen aynı maddenin devamında şu şu şu nedenlerde bu özgürlükler kısıtlanabilir yazmaktadır. Oysa toplumsal ve bireysel hak ve özgürlükleri tanımladıktan sonra ve sadece Mahkeme kararı ile veya şiddet, silah vs. nedenlerle bu özgürlüklerin kullanılamayacağını taahhüt etmelidir. Yine Devlet istikrarı sağlarken bireysel ihlalleri toplum ve kurumlara tahvil etmekte beis görmemektedir. Parti kapatmaları bu uygulamalara en güzel örnek olabilir. Zira parti mensubu, yönetici veya Milletvekillerinin suç işlemesi durumunda evrensel ilke olan suçun şahsiliği yerine Partinin kurumsal kimliğini suç ile bir anarak parti kapatması, İstikrar arayışlarına hizmet etmemektedir. Zira partilerde suça bulaşmamışlar ve oy verenler de cezalandırılmış olmaktalar. Devletin bekası için yapılan bu istikrar çalışmaları aslında uzun vadede İstikrarsızlık olarak önümüze çıkabilmektedir.

Devletin en büyük işveren olarak, en çok istihdamı sağladığını da göz önüne alırsak bağımsız kurum, kuruluşlar ile STK’lardan söz etmek de beyhude olacaktır. Ayakta kalması ve yaşaması Devletin sağladığı ekonomik desteklere bağlı olan kurum ve kuruluşlar ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerin Devletten ayrı bir İstikrar ve Temsil tanımlaması yapamayacağı gerçeğiyle de yüzleşmek gerekecektir.”

İstikrar ve Temsil için DAYATMA değil DENGE önerisi olarak da:

“Toplum ve birey olarak Gerçek Temsil, Demokrasi, Özgürlük hedefleyerek: İstikrar ve Temsil kavramlarını mevcut durumları ile tanımlamak yerine Toplumsal ve Bireysel hedefler doğrultusunda Adalet, Liyakat gibi 7’den 70’e herkesin rıza göstereceği ilkeler ile tanımlanması ve uygulanması, koruma altına alınması Devlet, Kurum, Kuruluş ve Sivil Toplum tarafından İstikrar mı, Temsil mi dayatması yerine denge olabilir.” yazmıştım.

Artık Yerel Seçimlere yaklaşıyoruz.

Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Hayırlı Olsun. 13 İlçemizin Belediye Başkan Adaylarının 14.Aralık.2018 Günü açıklanacağı da Türkiye Kamuoyuna ilan edildi.

10.Mayıs.2016 Tarihli yazımda ise (İsteyenler bu linkten ulaşabilir https://beydagihaberajansi.com/secim-ama-tercih-mi/ )

“Siyaset herkesin fikrinin olduğu bir kavramdır.

Seçimler aslında tercihleri elle tutulur gözle görülür hale getirirler.

Pekii seçmen  tarafından istenilen kişi mi seçiliyor?

Seçimlerin bamteli işte budur. SEÇMEN gerçekten istediği adaylar arasından mı tercih yapıyor?

Kendi tercihi olmayan,  önüne getirildiği için başka bir ifade ile seçilmesi dikte edilen  seçilenlerden HESAP SORMA HAKKI var mı seçmenin?

Bunun cevabı SEÇİLENLER tarafından her zaman ELBETTE VARDIR, her zaman kapım açıktır, hesap vermeye her zaman hazırım diye cevaplanır.” yazmıştım.

Sayın Selahattin GÜRKAN’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak gösterilmesi “Aziz Malatyalının Tercihi” olarak kabul görmüş ve Malatyalı Hemşehrilerimizin yaptığı karşılamadaki teveccüh olarak da bu kabul gözle görülür olmuştur.

Atalarımız “bin talipli olur birisi alır” demişlerdir.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Recep Tayyip ERDOĞAN’ın onay verdiği Aday Malatyamızın 13 ilçesinde isabetli Adaylar Belirleneceği konusundaki umutları artırmış ve omuzlarındaki yüke biraz daha yük koymuştur.

Kuruluşundan bugüne her seçim ve referandumda en büyük desteği veren Malatya’mızın buna hakkı da vardır, yok denemez.

Aday Belirleme süreci kurumsal kimliği içinde yürüyor olarak bilinse de 24.Haziran.2018 Tarihindeki Genel Seçimde patlak verdiği üzere 1 Milletvekilinin azalması aslında en azından geçmiş dönemdeki Aday Tespitlerinin hiç de İsabetli olmadığının kanıtıdır. Şimdi herkes şapkasını kafasından çıkarıp önüne koyarak düşünmelidir.

Teşkilatlar ve Belediyeleri bazı zümre ve STK’ların arka bahçesi haline getirenler vicdanlarıyla baş başa kalarak Aziz Malatyalılara yaptığı yanlışları tespit ederek önce itiraf edebilmeli sonra da helallik isteme cihetine gidebilmelidirler.. Unutulmamalıdır ki Devletin Adaleti de İlahi Adalet de er veya geç tecelli edecek, kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Yine Atasözünde de söylendiği üzere “vaktinde yenen hurmalar yine vakti geldiğinde tırmalar”

Şahsen seçimlerde Aday Adayı olan herkesin ADAY olarak seçimlere girebilmesini ve en çok TERCİH OYU alanın seçilmesini arzu ediyor ve Demokrasiyi inşa etmeye katkıda bulunacağına inanıyorum.

Ancak seçkin olmak isteyen zümre ve STK’ların bu konudaki ayak oyunları da her geçen gün Aziz Milletimizi rahatsız etmektedir. Aday Adaylığı sürecindeki çalışma ve reklamların sadece kişilerin üzerinden yapılması ALGI yönetimidir. Oysa Belediyecilik “HİZMET YARIŞI” üzerine tesis edilmelidir. Nerede Projeleriniz? Sorusuna verilen cevaplar genelde “Hele bir seçilelim de ondan sonra bakarız” minvalindedir. Daha önceki görev ve işlerindeki başarısızlıkları ortada duranların bu konudaki vurdum duymaz tavırları, nasılsa Milleti kandırırız olarak algılanmaktadır.

Malatyamızın 13 Belediyesi için Belediye Başkan Adaylarının belirlenmesi sürecinde başta Teşkilatlar, Milletvekillerimiz olmak üzere herkese büyük sorumluluk düşmektedir. Ak Parti 2001 yılında “Sessizlerin Sesi, Kimsesizlerin Kimsesi” olarak yola çıkmış ve maalesef bunu unuttuğu için de 24 Haziran 2018 tarihindeki Milletvekili seçimlerinde 1 Milletvekili eksilmiştir.

14.Aralık.2018’de Açıklanacak Belediye Başkan Adaylarımızın ALGI YÖNETİMİ ile değil tıpkı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin GÜRKAN Aday gösterilirken uygulanan kriterler ile seçileceği umuduyla seçimlerin şimdiden kazasız, belasız ve hayırlı olmasını diliyorum.

Yasin BİKRİYE

beraberdusunelim@gmail.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın