30.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Şehit Hamit Fendoğlu Anıldı: 46 Yıl Önceki Hain Saldırı Unutulmadı

Şehit Hamit Fendoğlu Anıldı: 46 Yıl Önceki Hain Saldırı Unutulmadı

Malatya’nın unutulmaz Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido), şehadetinin 46. yıl dönümünde düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı. 17 Nisan 1978’de evine gönderilen bombalı paketle hain bir saldırı sonucu gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını kaybeden Fendoğlu’nun anısı, sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam ediyor.

Anma töreni, Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Bulgurlu köyünde bulunan aile mezarlığında gerçekleştirildi. Törene, Şehit Hamit Fendoğlu’nun aynı zamanda yeğeni olan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu başta olmak üzere, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, MHP MYK Üyesi Mesut Samanlı, MHP İl Başkanı Gökhan Gök gibi siyasi isimler ve çok sayıda partili ile Ülkü Ocakları mensubu katıldı.

Kabri başında yapılan duanın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Şehit Hamit Fendoğlu ve hayatını kaybeden yakınları için rahmet dilendi.

MHP ve Ülkü Ocakları Genel Merkezinden Anma Mesajları

MHP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı iken uğradığı hain saldırı sonucu şehit edilen Belediye Başkanı Hamit FENDOĞLU’nu rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad olsun.” ifadelerine yer verildi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi ise, “Teröristler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 17 Nisan 1978 tarihinde şehit olan Malatya Belediye Başkanımız Hacı #HamitFendoğlu’nu şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.” şeklinde bir mesaj yayınladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın