30.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Cumhurbaşkanının Selamı İle Geldik Diyenlere İnanmayın!”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Cumhurbaşkanının Selamı İle Geldik Diyenlere İnanmayın!”

Bilal Yıldırım: “Cumhurbaşkanının Selamı İle Geldik Diyenlere İnanmayın!”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Çöşnük Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, AK Parti’nin Malatya’da 1 yıllık icraatlarını eleştirerek, “Cumhurbaşkanının selamı ile geldim diyenlere inanmayın, çünkü yalan söylüyorlar. Bu seçim genel değil, yerel bir seçim” dedi.

Depremden 1 Yıl Sonra Durum

Yıldırım, depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Malatya’da hala çok sayıda insanın konut sorunu yaşadığını vurguladı. Yıldırım, “Depremin ardından tam 1 yıl geçti. Malatya’da ancak 5 bin 140 konutu kura çekimine hazır hale getirmişler, ama sadece 750 ev oturulacak durumda. Düşünebiliyormusunuz, 5 bin 140 evin kurasını çekecekler, sadece 750 kişi gidip evine oturabilecek. Siz 1 yıldır Malatya’da ne yapıyorsunuz?” diye sordu.

AK Parti’nin Yetersiz İcraatları

Yıldırım, AK Parti’nin Malatya’da depremden sonra yeterince hızlı ve etkin bir şekilde çalışmadığını savundu. Yıldırım, “1 yılda sadece 750 evi hazır hale getirebilmişler. Günlerdir kura çekileceği söyleniyor. Ancak kuranın hangi salonda çekileceğini bile belirlemede karar veremiyorlar, sürekli yer değiştiriyorlar. Depremi en ağır şekilde yaşayan Malatya’ya, Malatyalılara yazık değil mi? Bilerek, isteyerek Malatyalılara çile çektiriliyor. AK Parti bu kafa karışıklığı ile Malatya’yı yönetemez, idare edemez, yatırım getiremez, konutları tamamlayamaz, depremin yaralarını saramaz. 20 bin esnaf işyerini kaybetti, daha 1 tane işyeri yapılamadı.” dedi.

Çare Ahlaklı Belediyecilik

Yıldırım, Malatya’nın sorunlarının çözümü için Yeniden Refah Partisinin “Ahlaklı Belediyecilik” anlayışının gerekli olduğunu savundu. Yıldırım, “Çare ahlaklı belediyeciliktir, çare Yeniden Refah Partisidir. Belediye seçimi için Sayın Cumhurbaşkanının selamı ile vatandaşın yanına gelenler, sizde Malatyalıların selamını Sayın Cumhurbaşkanına şu şekilde iletin; ‘22 yıldır destek verdik, depremde yıkıldık, ama 1 yılda sadece 750 ev hazır hale getirildi, 1 yılda 1 tane işyeri yapılamadı. Artık kusura bakmayınız’. Bu selamı lütfen iletiniz.” dedi.

Diğer Önemli Noktalar:

  • Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan’ın şehir planlamacısı ve Türkiye’de 21 şehirde kentsel dönüşümü yapmış bir uzman olduğu belirtildi.
  • AK Parti’nin Malatya’ya yatırım getirmediği ve esnafın sorunlarına çözüm üretmediği eleştirisi getirildi.
  • 31 Mart’ta Yeniden Refah Partisine oy verme çağrısı yapıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın