30.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İstiklal Marşı’nın kabulü , Battalgazi’de Tiyatro Oyunuyla Anılacak

İstiklal Marşı’nın kabulü , Battalgazi’de Tiyatro Oyunuyla Anılacak

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ, BATTALGAZİ’DE TİYATRO OYUNUYLA ANILACAK

Milli Mücadelenin en önemli imgelerinden birisi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Battalgazi Belediyesi tarafından 14 ve 15 Mart günleri “İstiklal Yolu Mehmet Akif” tiyatro oyunu sahnelenecek.

Battalgazi Belediyesi, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u tiyatro oyunu ile anacak. 14 Mart Pazartesi günü saat: 19.00’da, 15 Mart Salı günü saat: 13.30’da Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu aracılığıyla “İstiklal Yolu Mehmet Akif” tiyatro oyunu sahnelenecek. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesi sürecini konu alan tek perdelik tiyatro oyununda, bu millet İstiklal Marşı’na neden ihtiyaç duydu?” sorusundan yola çıkılarak seyircilerin yüreklerine dokunulacak.

Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Allah, bir daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın” temennisini hatırlatan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ücretsiz sahnelenecek tiyatro oyununa tüm vatandaşları davet etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın