30.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya İş Dünyası Yeni Hibe Destekleri İçin Umutlu

Malatya İş Dünyası Yeni Hibe Destekleri İçin Umutlu

**Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), depremden etkilenen işletmelere yönelik yeni hibe destekleri talep etti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, talepleri değerlendirmek ve yeni fon arayışlarına girmek konusunda olumlu sinyaller verdi.**

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen toplantıda, deprem sonrası Malatya ekonomisi ve işletmelerin durumu masaya yatırıldı. Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic ve beraberindeki heyet katıldı.

Toplantıda konuşan Milletvekili Ölmeztoprak, deprem sonrası Malatya’nın ekonomik olarak hızlı bir şekilde toparlanması için tüm kurumlarla istişare halinde olduklarını belirtti. Depremzede işletmelere yönelik hibe desteklerinin önemine dikkat çeken Ölmeztoprak, BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşlardan sağlanacak her türlü desteğin takipçisi olacaklarını vurguladı.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu ise, depremin Malatya ekonomisi üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekerek, 27 bin 500’den fazla iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini ve 10 bin 600 üyelerinin tamamının depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini ifade etti. Sadıkoğlu, Malatya’nın ağır hasarlı iş yeri sayısı bakımından depremden etkilenen iller arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, UNDP’nin sağladığı 44 milyon TL’lik hibe desteği için teşekkürlerini iletti. Başkan Sadıkoğlu, “Biz istiyoruz ki tüm işletmelerimiz hibe desteğinden faydalansın. Bu kapsamda yeni hibe destekleri talep ediyoruz” diyerek taleplerini dile getirdi.

UNDP Mukim Temsilci Yardımcısı Dragisic, deprem sonrası Malatya’da yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Dragisic, MTSO Başkanı Sadıkoğlu’nun yeni hibe destekleri talebini değerlendirdiklerini ve yeni fon kaynakları buldukları takdirde Malatya’daki işletmelere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Toplantı, Malatya iş dünyasının deprem yaralarını sarmak için verdiği mücadelede umut verici bir adım olarak değerlendirildi. UNDP’nin yeni hibe destekleri konusunda verdiği olumlu sinyaller, depremzede işletmelerin yeniden ayağa kalkması için önemli bir kaynak sağlayabilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın