28.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Aksa Elektrik ile Bankalar Arası Kurulan Soygun Düzeni Malatyalı Hemşehrilerimizi Mağdur Etmektedir.

Aksa Elektrik  ile Bankalar Arası Kurulan  Soygun Düzeni Malatyalı  Hemşehrilerimizi  Mağdur Etmektedir.

06 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız Deprem sonrasında Malatya’mızda normalleşme kapsamında maalesef bazı anormal durumlar yaşanmaktadır.

Bir yandan çoğunluğu hayati tehlike arz eden ağır hasarlı binaların yıkımından kaynaklanan elektrik, su, internet ve telefon kesintileri, diğer yandan ulaşımda tahammülü zor sıkıntılar yaşanmaktadır.

Tüm bu sıkıntı ve kaosa rağmen Malatya’mızda kalan hemşehrilerimizin başta GSM Şirketleri olmak üzere, doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketleri ile yaşadıkları sıkıntılar artık her yerde dillendirilmektedir. GSM Şirketlerinin yeterli altyapı yatırımı bulunmamasından dolayı yaşanan iletişim aksaklıkları ve sağlıklı cep telefonu altyapısının bulunmaması, doğalgaz dağıtım şirketlerinin yaklaşan kış aylarına rağmen hala bir çok yerde doğalgaz bağlantısını yapmadıkları şeklinde dillendirilen sıkıntılar elektrik şirketleri için başta kesintiler ve sokak ve cadde aydınlatmalarının yapılmamasından kaynaklı olarak sıralanmaktadır.

Ancak son günlerde yaşanan sorunlar Malatya’daki bu hizmet şirketlerinin tamamen YASADIŞI ve KEYFİ uygulamaları ile karşı karşıya kaldığımızı göstermektedir.

Malatyada faaliyet gösteren AKSA FIRAT ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. (Aksa Elektrik) faturalarını ONLİNE ödemek isteyen abonelerinin Kredi Kartlı ödemelerinde TEK SEÇİM SEÇENEĞİ SUNMAMAKTADIR.

Yani Abonelerini FAİZ VE KOMİSYON ÖDEMEYE ZORLAYARAK TAKSİTLİ ÖDEME YAPMAYA ZORLAMAKTADIR.

https://www.aksafirat.com/Odeme URL adresinden ödeme yapmak isteyen TÜM ABONELERE TEK ÇEKİM KREDİ KARTLI ÖDEME SEÇENEĞİ BULUNMAMAKTADIR. Sadece TAKSİTLİ ÖDEME seçeneği

sunulmaktadır. %4,41 ile %18,89 arasında FAİZ ÖDEYEREK TAKSİTLİ ÖDEME ZORUNLULUĞU her şeyden önce YASADIŞILIK ve zulümdür. AKSA ELEKTRİK İLE BANKALAR ARASINDA KURULAN BU SOYGUN DÜZENİ MALATYALI HEMŞEHRİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEKTEDİR.

Geçmiş yıllarda da aynı YASADIŞILIK denenmiş ve EPDK tarafından özelleştirme süreci kapsamında yapılan sözleşmelerde “Faturaların kredi kartı ile ödenmesi mümkündür. Kredi kartı ile ödemeler saklı olmak koşuluyla, görevli tedarik şirketleri veya hizmet alımı yapılan kişiler tarafından faturaların tahsilatı işlemi için tüketicilerden herhangi bir ad altında bedel talep edilemez.” hükmü bulunduğundan yapılan yanlış uygulamadan vazgeçmişlerdir.

Özetle AKSA FIRAT ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. (Aksa Elektrik) ‘nin KEYFİ VE YASADIŞI uygulamasına son vermesi gerekmektedir.

Yasin Bikriye

Ak Parti 28.Dönem Malatya Milletvekili Aday Adayı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın