19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan, üst yapı çalışmalarının tamamlandığı mahallelerde incelemelerde bulundu

Başkan Gürkan, üst yapı çalışmalarının tamamlandığı mahallelerde incelemelerde bulundu

GÜRKAN, “YATIRIMLARIMIZLA ÇEVRE YOLUNUN ALTI VE ÜSTÜ ARASINDA HİÇBİR FARK KALMAYACAK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sarıcıoğlu, Hidayet ve Cirikpınar Mahallelerinde tamamlanan üst yapı çalışmalarını inceleyerek ilgililerden bilgiler aldı.

Malatya genelinde yoğun bir şekilde çalışarak özellikle yol ağlarını genişleten ve ulaşımda rahat, konforlu ve güvenli ulaşımın sağlanması için çalışan Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Sarıcıoğlu, Hidayet ve Cirikpınar Mahallelerinde 2022 yılı içerisinde planlanan çalışmalarını tamamladı. Üst yapı çalışmalarının tamamlandığı alanlarda incelemede bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan’ın inceleme gezisine mahalle muhtarları da katıldı.

Mahallelerde ve caddelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Şehrin her noktasına hizmetlerin eşit gitmesi açısından şehrimizin çevreyolu alt bölgesi diye tabir ettiğimiz alanda Sarıcıoğlu mahallesi Sarıcıoğlu caddesinde ulaşım standartlarının iyileştirilmesi, devamında Melekbaba Mahallesinde Sadrettin Konevi Caddesi, Araposman Kavşağı Cirikpınar Mahallesinde çalışmalarımızı yaptık. En büyük yatırımlarımızdan biri olan Kuzey Kuşak yolu çalışmamız yine bu bölgede hızlı bir şekilde devam ediyor. Hatunsuyu bölgesinde sıcak asfalt ve köprülü geçiş çalışmamız tamamlandı. Şehrimizin her bölgesinde olduğu gibi çevreyolunun altında da ulaşım standartları ve hayat konforunun iyileştirilmesi için Sayın Başkanımızın verdiği desteklerle gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Muhtarlardan Başkan Gürkan’a Teşekkür

İnceleme gezisinde yer alan muhtarlardan Hidayet Mahalle Muhtarı Engin Güleç, “Sadrettin Konevi Caddesi’nden Arap Osman kavşağına kadar yapılan asfalt çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çevreyolu altına verdikleri kıymetten dolayı da ayrıca kendisine ve ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sarıcıoğlu Mahalle Muhtarı Fatih Yücel’de Sarıcıoğlu Mahallesi’ne ve çevreyolu altına yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Halfettin Mahallesi Muhtarı Murat Ceyhan konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın hizmetlerinin yoğun olduğunu belirtti. Muhtar Ceyhan, “Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki asfalt kaplama ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Şehit Selahattin Şener, Halfettin Mahallesi, Şire Pazarı caddelerinde de yapımı devam eden asfalt kaplama ve yenileme çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cirikpınar Mahalle Muhtarı Muzaffer Baran da Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine yaptığı çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Merkezde ve kırsalda her daim Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanlarında olduğunu belirten İzollu Muhtarlar Dernek Başkanı ve Akça Mahalle Muhtarı Emir Gülçek, Başkan Gürkan’a teşekkür ederek her zaman Başkan Gürkan’ın yanında olduklarını söyledi.

Gürkan, “En büyük yatırımları çevre yolunun altına yaptık”

Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük yatırımların çevre yolunun altına yapıldığını vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Şehrimizde çevre yolunun altı kavramı diye zihinlerde oluşan olumsuz bir imaj yapı formatı vardı. Özellikle biz, büyükşehir belediyesinde göreve başladıktan hemen sonra ve Battalgazi Belediyesinde olduğumuz dönemde de yaptığımız çalışmalarda özellikle çevre yolunun altının hizmetlerle donatılıp gerçekten de standartlarının yükseltilmesi noktasında büyük gayret gösterdik. Battalgazi Belediye Başkanlığımız döneminde gerek Çınar Park’ın çevre yolunun altına yapılması, gerek engelli merkezinin çevre yolunun altına yapılmış olması, yeni hükümet konağının çevre yolunun altına yapılmış olması bunun temel kriterlerinden bir tanesidir. Diğer taraftan büyükşehir belediyesine geldiğimizde hakikaten çevre yolunun altındaki zihinlerde oluşan olumsuz imajı yıkmak için en büyük yatırımları çevre yolunun altına yaptık. Türkiye’nin en büyük yatırımlardan bir tanesi olan dünya kayısı ticaret merkezi çevre yolunun altına yapıldı. Lisanslı depo çevre yolunun altına yapıldı. Adliye Sarayı çevre yolunun altına planlandı, programa alındı yapılıyor. Fidancılar Sitesi hakeza aynı şekilde. Polis Evi’nin yapılması, diğer taraftan spor tesislerinin yapılması ve Kuzey Kuşak Yolu ile bunların taçlandırılması noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.

İnşallah bu çalışmalar bittiğinde Malatya’nın çevre yolunun üstü ile altı arasında hiçbir fark kalmayacak.  Malatya’da herkes huzur içerisinde, mutluluk içerisinde yaşayacaktır. Bizim amacımız şehrimizi huzur kenti yapmaktır. Vatandaşımız şehrimizin neresinde yaşıyor olursa olsun orada huzuru hissetmesi ve belediyenin bütün hizmetlerinin kendinin ayağına gelmesi noktasındaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarımızın bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan, inceleme gezisinde bölgede bulanan esnafları da ziyaret etti. Başkan Gürkan ayrıca mahalle sakinleriyle de sohbet etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın