28.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bugün Kanlı Noelin 60.Yılıdır

Bugün Kanlı Noelin 60.Yılıdır

Bugün, Kıbrıs Türkü’nün yok edilmesi ve Kıbrıs Adası’nın tamamen işgal edilmesi amacıyla, Rum EOKA çetelerinin Türkler’e ait olan ortak devletin tüm imkanlarını gasp ederek başlattığı ve kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden onlarca Türk’ün şehit edildiği toplu kıyımların 60. yılıdır.

Bu soykırım girişimi, “Kanlı Noel” olarak tarihe geçmiştir. Ancak, Kıbrıs Türkü’nün Anavatan Türkiye ile birlikte gösterdiği kahramanca direniş mücadelesi sayesinde, bu girişim amacına ulaşamamış ve asla ulaşamayacaktır.

Saldırılarda hayatını kaybeden Kıbrıs Türkü kardeşlerimize, tüm şehitlerimize, bugün aramızda olmayan gazilerimize, toplum lideri Dr. Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize ise sağlık diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi gelecekte de, güç ve fikir birliği içinde Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlı duruşunu ve Kıbrıs Türkü’ne olan desteğini göstermektedir.
Turgay Simavi – beydagihaberajansi.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın