28.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya olmak üzere 11 ilde TARSİM’in prim indirimi yapmasını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya olmak üzere 11 ilde TARSİM’in prim indirimi yapmasını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremin çok büyük yıkıma yol açtığı başta Malatya olmak üzere 11 ilde TARSİM’in prim indirimi yapmasını istedi.

Malatya’da kayısı üreticileri, 1 Kasım itibariyle ağaçlarını TARSİM sigortası yaptırmaya başladı. Ancak bazı üreticilerin poliçeleri TARSİM tarafından onaylanmadı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TARSİM’in bazı üreticilere don teminatlı poliçe yapmadığını söyledi. Özellikle önceki yıllarda sık sık zirai don yaşanan bahçelerdeki kayısı ağaçlarına don sigortası yapılmadığını belirten Ağbaba, tek geçim kaynağı kayısı olan üreticilerin ağaçlarını sigortalatmak istediğini ancak TARSİM engeline takıldığını ifade etti.

Ağbaba, kar amacı gütmeyen, kamu adına tarım ürünlerinin sigortasını yapan bir kuruluşun sık sık don olan bahçelere don teminatlı sigorta yapmamasını anlayamadığını söyledi. Sigorta yaptırmanın amacının bir riskten kaynaklı olduğunu, üreticilerin de ürünlerini riske karşı korumak için sigortalattığını belirten Ağbaba, TARSİM’in “bu bahçede sürekli don oluyor” diyerek sigorta yapmamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Aracıyla kaza yapan şoföre sigorta şirketlerinin “Kasko yapmıyorum” diyemediğini hatırlatan Ağbaba, TARSİM’in de don riski var diye sigortadan kaçamayacağını söyledi.

Deprem nedeniyle büyük kayıp yaşayan, mahsulleri enkaz altında kalan, bir yıllık emekleri yok olan üreticilerin şimdi de TARSİM’in sık sık don olan bahçelere don teminatlı poliçe yapmaması engeliyle karşılaşmasının düşündürücü olduğunu belirten Ağbaba, depremin çok büyük yıkıma yol açtığı başta Malatya olmak üzere 11 ilde TARSİM’in prim indirimi yapmasını istedi.

Ağbaba, “Devlet şimdi üreticinin yanında olmayıp ne zaman olacak? Özel kurumlar, bankalar vs depremzede vatandaşlara katkı sunarken, devletin sigorta şirketinin deprem bölgesine bir katkısının olmaması üzücü. TARSİM bölgedeki üreticilere el uzatmalı, prim indirimine giderek yaraların sarılmasına destek olmalıdır” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın