27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yıkılan Et ve Balık Pazarı esnafları için yeni bir yer tahsis etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yıkılan Et ve Balık Pazarı esnafları için yeni bir yer tahsis etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yıkılan Et ve Balık Pazarı esnafları için yeni bir yer tahsis etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait kapalı otopark, Et ve Balık Pazarı esnaflarına tahsis edilerek, dükkânlara dönüştürüldü.

Yeni yerlerinde faaliyet göstermeye başlayan esnaflar, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür etti.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, yaptığı açıklamada, “Et ve Balık Pazarı’nın kurulduğu yeni alanda önceden adliye binamız yer almaktaydı. Adliye binasının ağır hasar almasından ötürü, yıkımı gerçekleştirildi. Bu alanda da mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait kapalı otoparkımız bulunuyordu ve burayı adliye personeli kullanıyordu. Bizler de adliyenin yıkılmasından sonra burada bir proje geliştirerek ve gerekli çalışmaları yaparak, Et ve Balık Pazarı’nı tekrar faaliyete geçirme noktasında çalışmalarımızı başlatarak, tamamlanma aşamasına getirdik. Et ve Balık Pazarı’nda çalışan esnaflarımız yeni yerlerine gelerek, yerleşmeye başladılar. Bu anlamda bir sorunun da çözülmesinde gayret göstermiş olduk” dedi.

Esnaflardan Mehmet Kaya, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın girişimleriyle Et ve Balık Pazarı yeni yerinde faaliyet göstermeye başladı. Bizlere burada vermiş oldukları yerden dolayı teşekkür ederim. İnşallah bizler için daha iyi olur. Yeni yerimizin Malaya için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Esnaf Mehmet Yolcu ise “6 Şubat depremlerinden sonra dükkânlarımız yıkıldı ve dolayısıyla mağduriyet yaşadık. Bizim sıkıntımızı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ekibi çözdü. Şu anda dükkânlarımız açık, Allah’a şükürler olsun çalışmaya başladık. Emeği geçen başta Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yıkılan Et ve Balık Pazarı esnafları için yeni bir yer tahsis etti.
  • Malatya Büyükşehir Belediyesine ait kapalı otopark, Et ve Balık Pazarı esnaflarına tahsis edilerek, dükkânlara dönüştürüldü.
  • Yeni yerlerinde faaliyet göstermeye başlayan esnaflar, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yıkılan Et ve Balık Pazarı esnafları için yeni bir yer tahsis etti. Büyükşehir Belediyesine ait kapalı otopark, Et ve Balık Pazarı esnaflarına tahsis edilerek, dükkânlara dönüştürüldü. Yeni yerlerinde faaliyet göstermeye başlayan esnaflar, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür etti.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın