26.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Baruş, Çeşitli Etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Vali Baruş, Çeşitli Etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Vali Baruş, Çeşitli Etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

 

Vali Aydın Baruş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Malatya Valiliği’nde çalışan kadın memurların Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Valilikte tüm birimleri tek tek gezerek çalışanlar ile sohbet eden Vali Baruş, bürolarda görev yapan kadın memurların “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

Kadın memurlara  gül takdim eden Vali Aydın Baruş “8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun. Ailenizle ve tüm sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu ve mutlu ömürler dilerim” dedi.

Kerpiç Evlerde faaliyet gösteren MALDİANA Kadın Kooperatifini ziyaret eden Vali Baruş’u burada Kooperatif Başkanı Gülay Akça ve üyeleri karşıladı. Kooperatif Başkanı ve üyelerine çiçek takdim eden Vali Aydın Baruş, “Kadınların mutlu ve sağlıklı olmaları bizim açımızdan da çok önemli. Sizlerin burada göstermiş olduğunuz çabalarınız kadının gücünü göstermesi, kadın girişiminin ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından kooperatif bünyesinde yapmış olduğunuz çalışmalar örnek teşkil ediyor. MALDİANA Kadın Kooperatifinin başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini görüyoruz. İnşallah daha başarılı olur, kadınlarımızın emeği değerlenir böylece girişim gücünün verdiği moral ile bütün kadınlara örnek olur” diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı. Kooperatif Başkanı Gülay Akça ve üyeler ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Kooperatif kapsamında üretip satışını yaptıkları ürünler hakkında Vali Baruş’a bilgiler verdiler.

Daha sonra Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Malatya Park AVM’de düzenlenen etkinliğe katılan Vali Baruş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, KADEM ve Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi tarafından kurulan stantların açılış töreninin ardından stantları tek tek gezerek görevlilerden bilgiler aldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’in standında beyaz pankart üzerine renkli el baskısı yapan Vali Baruş, ‘Kadına Şiddete Hayır’ dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü resim öğretmenleri tarafından el emeği göz nuru resimleri inceleyen Vali Baruş, yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü müzik öğretmenleri tarafından verilen mini konseri dinledi.

AVM’ deki programın ardından 1. Organize Bölge Müdürlüğünde faaliyet gösteren Şantuk Tekstil Fabrikası’na giderek fabrikada çalışan kadınların Dünya Kadınlar gününü karanfil ve hediye vererek kutladı.

İlimiz 1.Organize Sanayi Bölgesinde 850 çalışan sayısıyla ilimiz istihdamına katkı sağlayan ve 223 bayan çalışanı bulunan Şantuk Tekstil Fabrikasını ziyaretinde Vali Aydın Baruş’a Jandarma Komutanı Kd.J.Alb. Ercan Altın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, 1. Organize Sanayi Bölge Müdürü Remzi Yaşar, STK’lar, Şantuk Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Doğan ve firma yetkilileri eşlik etti.

Vali Baruş ve beraberindekiler fabrikanın üretim bölümlerini gezerek, çalışan kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini” kutladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın