27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Alper Gürsoy’un 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Alper Gürsoy’un 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy; kadınların emek, adalet, hak ve hürriyet mücadelesi dünya tarihinin her döneminde örnek direnişlerle anıldığını belirtti. Gürsoy, şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim tarihimiz de kadınların mücadeleleri ve ödedikleri bedellerle doludur. Ulusal Kurtuluş Savaşımız sırasında aldıkları tarihi sorumlulukla görev yapan, mücadeleye güç veren kadınlar, Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte çağdaş dünyada kadınların sahip olması gereken tüm hak ve özgürlüklere kavuşmuştur.

‘Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyerek Türk kadınının toplumsal hayattaki yerini işaret eden, kadına verdiği değeri ve önemi ortaya koyan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde daima yürüyen kadınlarımız; ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal hayata katılmış, tüm bu alanlara da güç katmışlardır.

20’nci yüzyılın henüz başlarında tüm dünyanın örnek gösterdiği söz, yetki ve karar sahibi, eğitimli, özgür bireyler olarak çağdaşlık ve eşitlik yolunda atılan adımlarla tüm dünyayı kıskandıracak bir ülkeyi inşa eden kadınların yaşadığı Türkiye, sonraki yıllarda ne yazık ki hak ve kazanımlarının her gün gerilediği, kadın cinayetlerinin hiç eksik olmadığı, kadınların toplumsal, kültürel ve iş hayatından dışlandığı bir ülke konumuna doğru sürüklenmiştir.

Aydınlığın, çağdaşlaşmanın ve değişimin öncüsü ve öznesi tarih boyunca daima kadınlar olmuştur. Dün ülkesini işgal edenlere karşı, bağımsızlık ve özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan kadınlar, bugün de kişiliklerinin ve haklarının yok sayılmasına, yaşadıkları ülkenin karanlığına gömülmek istenmesine karşı gelecek ve geleceklerine mutlaka sahip çıkacaktır.

Sevgiyi, emeği, fedakârlığı ve özveriyi temsil eden, hayatımıza değer katan kadınlarımızla eşit, kalkınmış ve huzurlu bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz.

Bu düşüncelerle, kadına yönelik ayrımcılığın sona erdiği, şiddetin önlendiği, kadınların hayatın her alanında daha çok temsil edildiği çağdaş bir Türkiye dileklerimle, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın