27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bakan Yardımcısı Gürgen İle Başkan Çınar, Malatya’nın Yeniden İnşası İçin Başlatılan Çalışma Alanlarını İnceledi

Bakan Yardımcısı Gürgen İle Başkan Çınar, Malatya’nın Yeniden İnşası İçin Başlatılan Çalışma Alanlarını İnceledi

BAKAN YARDIMCISI GÜRGEN İLE BAŞKAN ÇINAR, MALATYA’NIN YENİDEN İNŞASI İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMA ALANLARINI İNCELEDİ

“Kalıcı Konutlar ve İşyerleri İçin Planlı Bir Çalışma Yürütülüyor”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’da yürütülen kalıcı konutlar ve işyerlerinin son durumlarını yerinde incelemek üzere şehre gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile birlikte şehir merkezinde temelleri atılan işyerleri ile Bostanbaşı mahallesinde TOKİ Konutlarının yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulundu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Elbistan merkezli meydana gelen ve Malatya ile birlikte 11 kentimizde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan iki büyük depremin ardından Malatya’nın yeniden inşa, ihya ve imar süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları neticesinde harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına geçtiğimiz yıldan bugüne kadar Malatya’yı sık sık ziyaret ederek saha çalışmalarının planlı ve koordineli yürütülmesi adına büyük bir çaba sarf eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte  şehir merkezi başta olmak üzere muhtelif bölgelerde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İlk olarak şehir merkezinde temelleri atılan yeni işyerlerinin bulunduğu bölgede devam eden çalışmaları inceleyip yetkililerden bilgiler alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen daha sonra Bostanbaşı mahallesinde yapılması planlanan TOKİ Konutlarına ilişkin ilgili kamu ve kurum yetkililerinden detaylı bilgiler aldı.

İnceleme gezisinin verimli geçtiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nın ve Yeşilyurt’un daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması için tüm imkânların seferber edildiğini söyledi.

Vatandaşlara kalıcı konutları ve işyerlerini teslim etmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Vedad Gürgen’i şehrimizde ve ilçemizde ağırlamaktan onur duymaktayız. Sayın Bakanımız başta olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın şehrimizin daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması noktasında verdikleri mücadele takdire şayandır, bizler kendilerine tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. 6 Şubat’taki depremler şehrimizde ve ilçemizde büyük yıkımlara neden oldu, devletimizin gücü ve imkânları neticesinde bazı işyerlerinin temelleri atıldı, şehrimizin farklı bölgelerindeki TOKİ Konutları bitmek üzere, geçtiğimiz aylarda bazı Köy Evleri hak sahiplerine teslim edilmişti. Yakın bir zamanda İkizce TOKİ Konutlarımızın da kuraları çekilip hak sahiplerine teslim edilecek, aynı zamanda bazı kırsal bölgelerimizdeki Köy Evlerimizin de teslim süreçleri hız kazanacak. Şehrimizde deprem yaralarının sarılması için teyakkuz halindeyiz. Allah’a şükürler olsun ki büyük bir devlete sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağımıza bizler yürekten inanıyoruz. Belediye olarak ta Bakanlıklarımız başta olmak üzere ilgili kamu ve kurumlarımızla uyumlu ve koordineli çalışarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmekteyiz. Sayın Bakan Yardımcımızla birlikte şehir merkezimizde temelleri atılan işyerlerinin son durumunu yerinde inceledik ardından TOKİ Konutlarının yapılması planlanan Bostanbaşı mahallemizdeki alanda muhtarımız ve mahalle sakinlerimizle birlikte istişarelerde bulunduk. Tüm yatırımlar ortak akıl çerçevesinde yürütülmektedir. Sayın Bakan Yardımcımıza şehrimize gösterdiği bu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum, burada başlatılan ve devam eden çalışmalarda emeği büyüktür. Elbirliğiyle şehrimizin daha güzel, daha modern ve yaşam standartı yüksek bir kent hüviyetine kavuşması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim buradaki tek gayemiz ve amacımız hemşehrilerimizin en kısa sürede kalıcı konutlarına ve iş yerlerine kavuşmalarıdır. Yeni Malatya’mızı hep birlikte inşa edecek, eskisinden çok daha güzel bir şehir olarak hayata döndüreceğiz. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu noktada ne yapılması gerekiyorsa hemşehrilerimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın