27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Depremzedeler Kaderlerine Terk Edilmiş

CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Depremzedeler Kaderlerine Terk Edilmiş

Gürsoy: Depremzedeler Kaderlerine Terk Edilmiş

CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, seçim çalışmaları kapsamında Rönesans konteynır kentini ziyaret etti.

Gürsoy ve ekibi, Yakınca’da bulunan ve depremzedelerin yaşadığı konteynır kentini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi ve yaşadıkları koşulları eleştirdi.

Ortak Kullanım Alanlarının Yetersizliği

Gürsoy, konteynır kentte yaşayanların ortak çamaşırhane, lavabo ve banyo kullanmak zorunda kaldıklarını ve küçük konteynırlarda 5-10 kişilik kalabalık gruplar halinde yaşadıklarını belirtti. Ortak banyolarda kapı yerine bez takılmış olması ve kadınların bu şartlarda duş almak zorunda kalması da eleştiri konusu oldu. Altyapı eksikliğinin de sorunlara yol açtığı dile getirildi.

Hükümetin Tutumu Eleştirildi

Hükümet yetkililerinin konteynır kentlerde sorun olmadığını iddia etmelerini eleştiren Gürsoy, bu koşullarda yaşamanın zorluğunu vurguladı. “Burada yaşayanlar da sizin vatandaşlarınız. Neden bu zor şartlar altında yaşamalarına mecbur bıraktınız? Çocuklar burada zor durumda. Burada gördüklerimiz insanın vicdanını sızlatıyor.” dedi. Gürsoy, insanların sadece seçim dönemlerinde hatırlanmaması gerektiğini ve sürekli desteklenmeleri gerektiğini de vurguladı.

Yaşanabilir Bir Ortam Sözü

Gürsoy, seçilmeleri halinde konteynır kentte yaşayanlar için yaşanılabilir bir ortam sağlamak için çalışacaklarını ve kiracılar için sosyal konut projeleri hazırladıklarını söyledi. “Kira öder gibi sizleri ev sahibi yapacağız. Bunun için projelerimiz de ekibimiz de hazır. Sizler bize yetki verdiğiniz takdirde ilk işimiz sizlere daha yaşanılabilir bir mekan sağlamak olacaktır. Bizler sizlere hizmet etmek için geliyoruz. Bize oy versin veya vermesin herkese, her insanımıza adil ve eşit hizmet götüreceğiz.”

Sonuç Olarak

Gürsoy, Rönesans konteynır kentte yaşayan vatandaşların unutulduğunu ve kaderlerine terk edildiğini dile getirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın