28.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Geçit, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi ve Cem Vakfı Malatya Şubesi’ni Ziyaret Etti

Geçit, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi ve Cem Vakfı Malatya Şubesi’ni Ziyaret Etti

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi ve Cem Vakfı Malatya Şubesi’ni Ziyaret Etti

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Ziyareti

Prof. Dr. İlhan Geçit, ilk olarak Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ve yönetimini ziyaret etti. Vakıf çalışmaları hakkında bilgiler alan Geçit, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Hasan Bey ve vakfı, Malatya’mızın ve Türkiye’mizin birlik ve beraberliği sürecinde çok önemli adımlar attı. Sadece Malatya’mızda Alevi-Sünni kaynaşmasını temin etmedi, aynı zamanda Türkiye çapında da faaliyetleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabet ederek köşkte yaptığı konuşmalar ile de bu ülkede Alevi anlayışının değer bulmasında büyük katkı sağladı.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin çizgisini çok önemsediklerini vurgulayan Geçit, şunları kaydetti:

O, Anadolu’yu Müslümanlaştırmada ve yurt edinmede çok büyük bir önderlik etti. Sizin de bu çizginin, bu geleneğin temsilcisi olduğunu biliyoruz. Biz inşallah yönetime geldiğimizde nasip olursa, sizinle ve vakfınızla istişarelerde bulunmaya devam edeceğiz. Yeşilyurt Belediyesi’ni dar bir zümreye değil de, geniş kesimlere açmak istiyoruz. İnşallah dar bir zümrenin belediyesi olsun istemiyoruz. Bu anlamda da bu ziyareti sıradan herhangi bir STK ziyareti olarak görmüyorum. Biz herkesin adayıyız, biz birliği ve beraberliği güçlendireceğiz inşallah. Bununla ilgili adımlarımızı da yönetime geldiğimizde atacağız ve herkesle beraber olacağız.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli de Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit’e başarılar dileyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Cem Vakfı Malatya Şubesi Ziyareti

Prof. Dr. Geçit ve beraberindekiler daha sonra Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan’ı ziyaret etti. Şube Başkanı Doğan, Geçit’e başarılar dileyerek “Hak, Muhammed, Ali yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Prof. Dr. İlhan Geçit ise Cem Vakfı’nın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Cem Vakfı’nın yaptığı hizmetleri önemsiyoruz. İnşallah bizler yönetime geldiğimizde, Cem Vakfı gibi önemli vakıflarla özellikle manevi ve toplumsal temsili olan vakıflarla düzenli istişareler gerçekleştireceğiz. Herkesin başkanı olacağız. Benim amacım burada tüm toplumsal kesimlerin onayını almış bir başkan olmak, bir Belediye Başkanı olmak. Yani herkesin onayıyla talibim. Bu anlamda bu ziyareti yaptık. Biz büyüklerimize kıymet veren bir gelenekten geliyoruz. Toplumu kucaklayan, bir arada tutan ona sahiplik eden bir gelenekten geliyoruz. Temennimiz bu geleneği güçlendirerek birliği ve beraberliği sağlamak ve aynı zamanda hizmeti getirmek, bununla kalmayıp iyi bir belediyecilik hizmeti de getirmek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın