27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Keskin, “Malatya Çarşısı yapılmadan bu kent kalkınmaz”

Keskin, “Malatya Çarşısı yapılmadan bu kent kalkınmaz”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, bulunan Geçici Ticaret Merkezi Esnaf Çarşısını ziyaret ederek, esnaflarla bir araya geldi.

Keskin, beraberinde Esnaf Odası Başkanları ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanında bulunan Geçici Ticaret Merkezi Esnaf Çarşısını ziyaret ederek, burada esnaf ve tüccarlarla bir araya geldi. İşyerlerini tek tek ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinleyen Keskin, vatandaşları Geçici Ticaret Merkezi Esnaf Çarşısından alışveriş yapmaya davet etti.

Geçici Ticaret Merkezi Esnaf Çarşısında en önemli sorunun  kura çekilişi ile işyeri verilen kişilerin aylardan beri gelip işyerlerini açmaması yada buraları depo olarak kullanması noktasında gelen şikayetleri dinleyen Keskin, ticari faaliyette bulunmayanlara verilen işyerlerinin hemen geri alınarak, ticaret yapmak için yer arayan esnaflara verilmesi gerektiğini kaydetti.

Keskin, “insanlarımız dışarıda, çadırda yer arıyor. Geçici Ticaret Merkezi Esnaf Çarşısında kura ile yer verildi, ama adamlar gelmiyor. İnanın dükkan açamadığı için, yer bulamadığı için gelip ağlayan, gözyaşı döken insanlar var. Gelmeyeceklerse başkasına verelim dükkanları. Bu konuyu hızlı bir şekilde çözeceğiz. Malatya’ya kapalı çarşı gibi büyük bir yer yapılmış, ama insanları buraya işyeri açmak için taşımakta zorluk çekiyoruz. Vatandaşın içinde torpille yer verildiği algısı var, Geçici Ticaret Merkezi Esnaf Çarşısındaki işyerleri kura ile çekilerek teslim edildi.” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya Çarşı merkezini yapmadan, yeniden inşa etmeden ben Malatya’nın kalkınacağına inanmıyorum. Herhangi bir bakanımız geldiği zaman bizleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını çağırıp, bizden görüş almıyorlar. Belediyelerden bütün yetkiyi almışlar, bakanlığa vermişler. Yarın bakanlık personeli Malatya’ya geldiğinde burayı bilemeden kararlar alacak. Ortak akılla masaya oturup, Malatya’nın sorunlarına çözüm yolları bulmamız lazım.” ifadelerini kaydetti.

Keskin, Geçici Ticaret Merkezi Esnaf Çarşısında kura ile işyeri çıktığı halde açmayanların, söz konusu işyerlerini başkalarına 100-150 bin TL hava parası karşılığında devrettiklerine dair kendilerine bilgi geldiğini de belirterek, böyle bir duruma kesinlikle müsaade etmeyeceklerini, hiç kimsenin geçici işyerlerini bir başkasına hava parası karşılığında devredemeyeceğini kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın