27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeşilyurt Belediyesi Kültür Merkezleri, Vatandaşların Sosyal Hayatına Değer Katıyor

Yeşilyurt Belediyesi Kültür Merkezleri, Vatandaşların Sosyal Hayatına Değer Katıyor

Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin dört bir tarafında hizmet veren kültür merkezleri aracılığıyla vatandaşların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlıyor. Bu kapsamda açılan hobi ve meslek edindirme kursları, her yaştan vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen kurslarda, geleneksel el sanatları, bilgisayar, dil, müzik, resim, spor gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bu sayede vatandaşlar, hem yeni beceriler kazanıyor hem de sosyalleşme fırsatı buluyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sabri Akdağ Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret ederek kurslara katılan vatandaşlarla bir araya geldi. Kursiyerleri tebrik eden Başkan Çınar, “Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalarla vatandaşlarımızın her alanda hayatına dokunuyoruz. Bu kapsamda açtığımız kurslar, vatandaşlarımızın kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor. Vatandaşlarımız kurslarımız sayesinde hem yeteneklerini geliştiriyor hem de yeni beceriler kazanıyor. Ayrıca, kurslarımız sayesinde vatandaşlarımız sosyalleşiyor, yeni arkadaşlıklar ediniyor ve sosyal hayatlarını daha hareketli hale getiriyor.” dedi.

Kursiyerlerden Ayşegül Akbulut, biçki, dikiş ve nakış kursuna katıldığını belirterek, “Bu kurs sayesinde hem hobi edindim hem de yeni beceriler kazandım. Kendime ve çevreme güzel şeyler üretebiliyorum. Kurs sayesinde özgüvenim de arttı.” dedi.

Kuran-ı Kerim kursuna katılan Mustafa Öztürk ise, “Kurs sayesinde hem Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendim hem de dini bilgilerimi geliştirdim. Kendimi daha iyi hissediyorum. Kurstan çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan hobi ve meslek edindirme kursları, ilçe sakinlerinin sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağlıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın