28.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeşilyurt’ta Fiyat Listesi Denetimleri Arttırıldı

Yeşilyurt’ta Fiyat Listesi Denetimleri Arttırıldı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, Ticaret Bakanlığı’nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunluluğunu içeren yönetmeliği doğrultusunda denetimler arttırıldı.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki kafe, lokanta, döner salonu ve pastanelerde denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sırasında, tarife ve fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması konusunda esnaflara bilgilendirme yapıldı.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Gölgeli, denetimler hakkında yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın haksız rekabetin önüne geçmeyi ve vatandaşların tükettikleri ürünün fiyatını bilmesini sağlayacağını söyledi.

Gölgeli, “Ticaret Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelgeye göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda, ilçemizdeki işletmelerde denetimler gerçekleştirmekteyiz.

Yeni uygulama, vatandaşlarımızın etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmasını sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir ortamlarda alışveriş yapması için de denetimlerimiz devam edecektir. Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar verilecektir. Kurallara uyan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Denetimler Haftanın Üç Günü Yapılıyor

Zabıta Müdürü Gölgeli, haftanın üç günü gerçekleştirdikleri denetimlerde, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla farklı meslek gruplarına ait işyerlerinde fiyat ve etiket denetimlerini sıklaştırdıklarını ve fahiş fiyat artışlarının önüne geçmeye çalıştıklarını da belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın