27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan, “Adil olma noktasında hiçbir vatandaşımız tereddüt etmesin”

Başkan Gürkan, “Adil olma noktasında hiçbir vatandaşımız tereddüt etmesin”

“BİZİM HİZMETLERİMİZ HERKESE EŞİT VE ADİL OLACAKTIR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında “Pütürge İlçesi Değerlendirme ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Gürkan yapılan hizmetlerde hak, hukuk ve adaleti esas aldıklarına vurgu yaparak, “Adil olma noktasında hiçbir vatandaşımız tereddüt etmesin” ifadelerini kullandı.

Pütürge’de gerçekleştirilen istişare toplantısına AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, Daire Başkanları ve Muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Pütürge Merkez Mahalle Muhtarı Ahmet Aslan, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Pütürge’ye yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.  Yol, su, elektrik konularında ciddi anlamda hizmet verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız sağ olun” dedi.

SÜLÜK: 4,5 SENEDE PÜTÜRGE’NİN YÜZDE 80’İNİ DEĞİŞTİRDİK

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize, teşkilatımıza, il başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine Pütürge’ye verdikleri değer ve hizmetten dolayı ilçem adına teşekkür ediyorum. Pütürge Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi 4,5 senede Pütürge’nin yüzde 80’ini yapılan çalışmalarla değiştirdik. Çok hizmetler yaptık. Bu ekip hiçbir zaman bahane üretmedi. Biz depremleri, afetleri bahane etmedik. Yol derseniz geçmişte yapılsaydı şimdi bitmişti. Sıfırdan başladık. Bu seneki programla beraber toplam 785 kilometre asfalt Pütürge’ye dökülmüş olacak. Yaparsa AK Parti, yaparsa Recep Tayyip Erdoğan, yaparsa AK Parti kadroları yapar. 2020 yılında bir deprem yaşadık. 6-7 ayda konut teslim ettik. Eksik kaldığımız yerler de oldu. Yol konusunda, coğrafya konusunda, vatandaşın kendi akrabalarından kaynaklanan, vekâlet alamayan, toplu alana gelmeyen, yeri uygun olmayan gibi konularda eksik kaldığımız noktalar var. O konularda da görüşmelerimiz devam ediyor. 6 Şubat depreminden sonra yapımına başlanan konutlarda hak sahipliği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl bu zamanlarda Pütürge’de depremin izleri kalmamış olacak diye ümit ediyorum. Buna göre çalışıyoruz. İşimiz çok. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da, Pütürge’ye vermiş olduğu büyük hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hizmetlerinin daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÖREN: SİZLERİN VARLIĞI BİZLERE CESARET, GÜÇ VE KUVVET VERDİ

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ise, “Bizler zor coğrafyanın insanlarıyız. Zor coğrafyalarda ayakta durmak zordur. Ama bu coğrafya ecdadın kanıyla eşdeğer bir kıymettedir. Bu coğrafyada ayakta kalmak birlik, dirlik ister. 2023 yılı içerisinde dünyada afetler ve iklim değişikliği nedeniyle meydana gelen toplam zarar 210 milyar dolar olarak hesaplanmış, bu zararın 110 milyar dolar civarındaki bir bölümü ülkemizde gerçekleşmiştir. Zor bir zaman, zor bir dönemdeyiz. Asrın değil bin yılın felaketini yaşadık. Öncesinde, Doğanyol ve Pütürge’nin ciddi hasar gördüğü bir Elazığ depremi yaşadık. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen güçlü bir devletin, güçlü bir hükümetin, güçlü bir iradenin varlığı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizin varlığı elhamdülillah bizi güçlü kıldı ve mücadeleye kaldığımız yerden devam ediyoruz. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Pütürge’de yüzde 84’ün üzerinde Cumhurbaşkanımıza, yüzde 80’in üzerinde de Cumhur İttifakı’na oy çıktı. Bu noktada tüm hemşerilerime partimize, Cumhur İttifakı’na ve Sayın Cumhurbaşkanımıza vermiş oldukları destekten dolayı en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Sizlerin varlığı bizlere her zaman cesaret, güç ve kuvvet verdi. Allah’ın izniyle bundan sonraki süreçte de, 6 Şubat’ta yaşadığımız kıyametin verdiği zararları gerek yerel yönetimlerimizin, gerek merkezi hükümetimizin desteği ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradeyle hep beraber bu yaraları saracağız. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Pütürge Belediye Başkanımıza yapmış oldukları hizmetlerden ve göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BABACAN: BU GÜZEL KOORDİNASYONU MALATYA’YA YANSITMAK GÖREVİMİZDİR

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik içerisinde yapılan hizmetlere dikkat çekerek, “Hem Büyükşehir Belediyemiz hem Pütürge Belediyemiz tarafından, Pütürge merkezine, köylerine, mahallelerine seçim süreci boyunca hizmetlerin gittiğini görüyoruz. Her iki başkanımıza da bu 4.5 yıl içerisinde Pütürge’ye hizmet noktasında bu kadar yoğun emek sarf ettikleri için teşekkür ediyorum. Böyle zor bir coğrafyaya bu kadar hizmetin götürülebilmesi, Türkiye’mizin geldiği noktayı da bize göstermektedir. Büyükşehir Belediyemizin ve Pütürge Belediyesinin güzel bir koordinasyonunda gerçekleştirilen hizmetlerin sonuçlarını görüyoruz. Malatya’mızı daha ileri noktalara taşımak, hemşerilerimizin doğal taleplerini karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu sürece katkı sunacak herkesin yolu açık olsun” dedi.

“30 SENEDİR KONUŞULAN HER ŞEYİ BİZ BU DÖNEMDE YAPTIK”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden beri Malatya’da kangren haline gelmiş sorunların bir bir çözüme kavuşturulduğunu belirten Başkan Gürkan, “Biz, 2019 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde 24 Ocak depremi, pandemi ve akabinde asrın felaketi diye nitelendirdiğimiz depremi yaşadık. Bu şartlar içerinde 4,5 sene görev yaptık. Bu süreç içerisinde Malatya tarihinin toplam yatırım hizmetlerinin kaç katı yapıldı? Malatya’da 30 seneden beridir ne konuşuluyor? Vagon Fabrikası, Yimpaş konuşuluyordu. Sadece bunlar da değil ‘şehrimizin kütüphanesi, kayısı pazarı,  şehir meydanı, alternatif yolu’ yok deniliyordu. Şimdi sizlere soruyorum, bunlardan hangisi yapılmadı? Hepsi de Allah’a çok şükür yapıldı ve bazılarının da yapımı devam ediyor” kelimelerine yer verdi.

GÜRKAN: BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE ADALET, HAK, HUKUK TEMEL ESASTIR

Bütçe dengesi açısından Türkiye’deki en iyi belediyelerden birinin de Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, “Biz göreve geldiğimizde ‘bizim şemsiyemiz gökyüzü’ dedik. Gökyüzünden ve güneşin ısısından, ışığından nasıl ki herkes yararlanabiliyorsa, ‘bizim hizmetlerimiz herkese eşit ve adil olacaktır’ dedik. Bizim olduğumuz yerde adalet, hak, hukuk temel esastır. Kimsenin hakkı kimseye verilmez. O nedenle hemşerilerim müsterih olsun. Adil olma noktasında hiçbir vatandaşımız tereddüt etmesin” kelimelerine yer verdi.

GÜRKAN: DEPREMDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜTÜN YOLLARI AÇIK TUTTU

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaşanan süreci anlatan Başkan Gürkan, deprem süresi boyunca yapılan bazı yatırımlara ve çalışmalara değindi. Başkan Gürkan, “6 Şubat’ta iki büyük deprem yaşadık. Yaşanan depremler sonrasında hemen Acil Eylem Planımız devreye girdi. Plan kapsamında yollar açık tutuldu. 718 mahallemizde yollar açıktı ama ana yollar kapalıydı. Biz daha önce olası kar ve tipilere karşı üs bölgeleri oluşturmuştuk. Üs bölgelerinde itfaiye, MASKİ, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, bulunuyordu. Depremle beraber olay yerine giderek, anında müdahale etmeye başladılar. Bütün enkazlara en kısa süre içerisinde ulaştılar. Bir de bu personeller de depremzede ve onların da aileleri depremi yaşamış, kimileri ailelerini, evlerini kaybetti. Bunlara rağmen Büyükşehir Belediyesi bütün yolları açık tuttu. Bütün Malatya’ya ekmeğini, yemeğini dağıttı, ulaşımını sağladı. Bir taraftan da yapmış olduğumuz binalar yaşam alanlarına dönüştürüldü. Çadırların altyapılarını MESTON şirketimiz tesviye etti. Konteyner kentlerin tüm altyapısını, içme suyu şebekesini, kanalizasyonunu ve yolunu yaptık” dedi.

GÜRKAN: MALATYA TARİHİNİN TOPLAM 10 KATI KADAR HİZMET YAPTIK

Birlik beraberlik içerisinde Malatya’yı ayağa kaldırılacağını vurgulayan Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki tüm yolları asfaltladık. Bir de ayrıca asfaltlanan bu yerler her yıl yenileniyor. Bunlar kolay işler değildir. Şehrimizin kanalizasyonu Batı’da Beylerderesi’ne Doğu’da da Bulgurlu’ya akıyordu. Bizler de yaptığımız Doğu ve Batı Kolektörleri ile bu sorunları ortadan kaldırdık. Belediyemizde çalışan personellerimizin gece- gündüz demeden dişini tırnağına takarak çalışıyorlar. Kar, kış, saçak, soğuk demeden yoğun bir çalışma içerisinde çalışarak, şehrimizi ayağa kaldıracağız. Eksiklerimiz yok mudur? Vardır ama el ele vererek hep birlikte memleketimizi ayağa kaldıracağız. Malatya tarihinin toplam 10 katı kadar hizmet yaptık. Yollara, altyapılara, kanalizasyonlara, arıtmalara, parklara, yeşil alanlara, hizmet binalarına baktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ayrıca Malatya’ya 5 alternatif yol kazandırdık” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: PÜTÜRGE’YE 620 KİLOMETRE YOL YAPTIK

Son olarak Pütürge ilçesine yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Gürkan, “620 kilometre (km) asfalt serimi,  245 km asfalt bakım-onarım, 24 bin 366 kilometrekare asfalt yama, yeni açılan yol 61.3 km, genişletilen yol 261,3 km, sanat yapıları  bin 120 metreküp, kilit taşı- kaldırım 85 bin metrekare, içme suyu şebeke hattı 168 bin 849 metre, kanalizasyon hattı 35 bin 3 metre, su deposu 20 adet, sulama borusu 128 bin 750 metre, sulama kanalı 13 bin 900 metre, sulama göleti 1 adet, sondaj 29 adet, fosseptik 18 adet yapılmıştır” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın