27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı Ramazan ayı dolayısı ile vatandaş ve parti üyelerine iftar yemeği düzenledi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı Ramazan ayı dolayısı ile vatandaş ve parti üyelerine iftar yemeği düzenledi.

İYİ PARTİ İFTARINA KATILIM YOĞUN OLDU

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı Ramazan ayı dolayısı ile vatandaş ve parti üyelerine iftar yemeği düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği davete İYİ Parti Belediye Başkan Adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve parti üyelerinin yanı sıra vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez uzun kuyruklar oluşturan davetlileri kapıda karşıladı. Oruçların açılmasının ardından İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı davetlilere iftar duası ve kuran tilaveti okudu.

YILDIZ; “PIRIL PIRIL ADAYLARIMIZLA MİLLETİMİZE HİZMET ETMEYE HAZIRIZ, İKİ VASAT VE BECERİKSİZ ADAY ARASINDA SEÇİM YAPMAYA MECBUR DEĞİSİNİZ”

İftar programının ardından ilk olarak söz alan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, seçim öncesi çok yoğun bir aday belirleme sürecinde bulunduklarını belirterek “Malatya’mız için en iyisi olsun istedik. Hepsi birbirinden başarılı birbirinden temiz pırıl pırıl adaylarımızla hemşerilerimizin karşısına çıktık. Ve milletimize hizmet etmeye hazırız. Deprem sonrası iktidar ve onun yandaşı sözde muhalefet vatandaşlarımızı yeniden dönüşüm sürecinde yalnız ve çaresiz bırakırken biz İYİ Parti ailesi olarak daha önce böylesi büyük bir afet sonrası süreci başarılarla yönetmiş Müsteşarımız Doktor yüksek mühendis Ali Helvacı’yı aday göstermeyi başardık. Ali bey hem Yeşilyurt hem de Malatya’mız için çok büyük bir fırsattır. Eminim ki hemşerilerimiz bu fırsatı çok iyi değerlendireceklerdir. Yine Malatya Baro’muzun deprem komisyonu başkanlığını yapan ve 6 Şubat sonrasında vatandaşlarımızın yaşadığı hukuksuzluklara hâkim olan Battalgazi Belediye Başkan Adayımız Avukat Emircan Eren ile alışılagelmiş belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçmeyi hedefledik. Yıllarca konuşuldu bir türlü çare bulunulamadı dediğimiz büyükşehir belediyemizi bir virüs gibi saran başarısızlık sendromuna son verecek olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Şeyhmus Göçmez ile çağın ötesinde yep yeni bir dönemi başlatacağız. Görüyorsunuz adaylarımızın hepsi kendi alanlarında başarı sahibi, liyakatli Malatya’ya hizmet aşkı ile dolu. Şehrimizi neredeyse yaşanılamaz hale getiren deprem sonrasında yaralımızı sarmayı başaramayan beceriksiz iktidar ve onun vasat yol başçısı sözde muhalefetin arasında kalamaya mecbur değilsiniz. Artık çok daha iyi bir seçeneğiniz var.  Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde İYİ Parti neferleri olarak her türlü görev ve hizmete hazırız.” dedi.

EREN; “SİZLERİN BİZLERE VERDİĞİ CESARETLE KAZANACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM”

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız’ın ardından söz alan İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Emircan Eren ise parti üyelerinden aldığı cesarete güvendiğini belirterek “Battalgazi İYİ Parti ailesi olarak, Battalgazi ilçesinin yeniden ayağa kalkması ve Malatya’nın esnafı, halkı ve tüm vatandaşlarını bir araya gelerek yeniden ayağa kaldırması adına birinci seçim manifestomuz olan iletişimi, ikinci manifestomuz olan cesur hareketimizi sizlerin bizlere verdiği özgüvenle beraber başaracağımıza söz ve taahhüt ediyorum.” Dedi.

HELVACI; “BİRİNCİ ÖNCELİĞİM, İKİNCİ ÖNCELİĞİM, ÜÇÜNCÜ ÖNCELİĞİM DEPREM”

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Emircan Eren’den sonra kürsüye gelen İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı ise müsteşarlığı döneminde el ettiği başarılı deprem sonrası yeniden kentleşme çalışmalarına değinerek göreve geldiği taktirde “Benim birinci önceliğim, ikinci önceliğim, üçüncü önceliğim deprem yapılanma projesi. Şu anda çok geniş projelerimiz var. Ama öncelikle yıkılan, çöken tarumar olan Malatya’yı ve özellikle Yeşilyurt’u ayağa kaldırmak için geliyorum.” Dedi

HELVACI; “BİZİM SÖZÜMÜZ TÜRK SÖZÜDÜR, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE SÖZÜDÜR CUMHURİYET SÖZÜDÜR”

Seçildiği taktirde çift vardiya çalışacağını belirten İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı “Bizim sözümüz Türk sözüdür, Ne mutlu Türküm diyene sözüdür, cumhuriyet sözüdür” diyerek yapacakları hizmetlerin sözünü vermesi salonda katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Helvacı, sözlerinin devamında deprem sonrası yeniden yapılanma projelerine değinerek “ve her şeyden önce yıkılan Malatya’yı dimdik dünyaya örnek gösterecek bir şehir yapmak için ben geliyorum. Önce Malatya’da Yeşilyurt ayağa kalkacak. Sonra diğer arkadaşlarımızın çalışmaları ile, gayretleri ile iki yıl içerisinde yapamadıkları beceriksizlikleri ortaya koyacağız ve onları göndereceğiz büyükşehirde oturacağız.” Dedi.

ALİ HELVACI; “ÇINAR’DAN HESAP SORMAK İÇİN GELİYORUM.”

Ali Helvacı sözlerinin devamında Yeşilyurt Belediyesinde yaşanan gri pasaport skandalına da değinerek “Belediyeyi kaçakçı belediye yapan Çınar’dan hesap sormak için geliyorum. Ondan hesap soracam. Son günlerde görüyorum belediyenin içini boşaltmışlar. Sahte çekler yazmaya başlamışlar. Bu çekleri yarın biz gidiyoruz. Gelen belediye başkanı da ne yaparsa yapsın diyorlar. Ama inanıyorum ki onunda hesabını sormak için geliyorum.” Dedi.

GÖÇMEZ; “MALATYA’YA HALA SAHİP ÇIKILAMIYOR”

İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı’nın ardından söz alan İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ise mücbir sebep dolayısı ile sürekli ertelenen esnaf borçlarına tepki göstererek altıncı bölge teşviklerinin doğru şekilde uygulanması durumunda borç ertelemeye gerek kalmayacağını dile getirdi. Göçme sözlerinde “Normalde siyaset benim hayatımda olmaz idi. Fakat yakın ciğerlerinizi, arkadaşlarınızı sizlerde kayıp ettiniz bizde kayıp ettik. Bu süreç içerisinde Malatya’da gördük ki yapılabilecek bu kadar basit yöntemler varken hala becerilemiyor. Sahip çıkılamıyor. Mücbir sebep süresi ilan etmiş esnafların yapılan tek şey zamanı ertelemek borçları biriktirmek. Biz dedik ki altıncı bölge teşviklerini verin, bütün esnafa verin on tane elaman çalıştıran bir işletme ayda 100 bine yakın vergi, SGK ödüyorsa bu altı yedi binlere düşüyor altıncı bölge teşvikini aldığınız zaman. Niye bunu insanlara vermiyorsunuz diye ses olmaya çalıştım. Yerinde dönüşüm yapacağız dedik nasıl yapılacağını anlattım. Raylı sistemi getirebiliriz dedik nasıl getireceğimizi anlattık. Bu şehrin nasıl ayağa kaldırılacağını da anlattık. Kafadan atma hiçbir şey söylemedik. Hepsi ayağı yere basan projelerdir.” Dedi.

Konuşmaların ardından İYİ Parti Belediye Başkan Adayları, partililer ve davetliler hatıra fotoğrafı çektirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın