27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Tarihi Yeşilyurt Konaklarını Yeniden Turizme Kazandıracağız”

“Tarihi Yeşilyurt Konaklarını Yeniden Turizme Kazandıracağız”

TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARI YENİDEN RESTORE EDİLİP, TURİZME KAZANDIRILACAK

“Tarihi Yeşilyurt Konaklarını Yeniden Turizme Kazandıracağız”

Yeşilyurt’un köklü tarihi, kültürel ve sanatsal ruhu, tadına doyulmaz yemekleri ve geleneksel hayatını tanıtmak ve geleceğe taşımak amacıyla hizmete sunulan ancak 6 Şubat 2023 tarihindeki depremde hasar alan Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesi Yeşilyurt Lezzet Caddesinde ki Tarihi Yeşilyurt Konakları, Yeşilyurt Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansının işbirliği ile yeniden restorasyonu yapılıp, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.

Yeşilyurt Belediyesinin en prestijli yatırımları arasında yerini alan Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Müzeler, Malatya ile birlikte 11 kentte büyük yıkımlara neden olan 6 Şubat 2023 tarihindeki depremde ciddi hasar aldı.

Hizmete girdiği ilk günden beri yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yeşilyurt Lezzet Caddesinde bulunan Butik Otel, Gastronomi Konağı, Kahve Konağı, Kent Belleği Konağı, Yeşilyurt Mutfağı, Yeşilyurt Pastanesi ve Halil İbrahim Kalaycıoğlu Sinema Müzesi, Malatya ve Yeşilyurt’un köklü tarihinin yeniden ayağa kalkmasında önemli bir rol oynamıştı.

Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden olup; doğal zenginlikleri, havası, suyu, iklimi, mesire alanları, yemekleri, tarih kokan caddeleri ve geleneksel yaşamıyla farklı güzellikleri bir potada buluşturan Kadim Çırmıhtı’nın tarihsel zenginliklerini ön plana çıkartan Tarihi Yeşilyurt Konakları, 6 Şubat depreminde gördüğü hasarların ardından yeniden restore edilecek.

Yeşilyurt Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle yapılacak yeni restorasyon ve düzenleme çalışmalarının ardından Yeşilyurt Lezzet Caddesindeki o tarihi görüntüler yeniden ön plana çıkartılacak.

Yeşilyurt’un turizm potansiyelini hareketlendirmek amacıyla Tarihi Yeşilyurt Konakları başta olmak üzere bölgenin eşsiz zenginliklerini turizme kazandırmak amacıyla sanatsal, kültürel ve sportif anlamda çok sayıda eseri Yeşilyurt’a kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da Tarihi Yeşilyurt Konaklarının yeniden restore edilip, hizmete girmesi için çalışmalara hız verdi.

Yeşilyurt Lezzet Caddesinde bulunan ve depremde hasar gören konaklar ve müzeler için yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Fırat Kalkınma Ajansının da destekleriyle Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Müzeleri eski güzel günlerine yeniden kavuşturacaklarını söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın