19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında “Kadın ve Demokrasi Buluşması”nı düzenledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında “Kadın ve Demokrasi Buluşması”nı düzenledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 5 Mart 2017 Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, bu sene ikincisi gerçekleşecek olan “Kadın ve Demokrasi Buluşması”nı düzenliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek olan buluşmaya 200’e yakın kadın sivil toplum kuruluşu davetli.

Kadın ve Demokrasi Buluşması’nın ilki 8 Mart 2014’te düzenlenmiş ve 100’e yakın kadın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla “Eksik Olmayın, Kadın Varsa Demokrasi Var” diyerek kadının demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulanmıştı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan Kadın ve Demokrasi Buluşması – 2’de Türkiye’nin 81 ilinden kadın merkezli faaliyet gösteren 200’e yakın sivil toplum kuruluşu ve 20 bin kişi “Evet! Kadın Varsa Demokrasi Var.” sloganıyla bir araya gelecek. Bu buluşmada; Kurtuluş Savaşı’mızdan 15 Temmuz’a kadar tarihimiz boyunca tanıklık ettiğimiz, toplumuna, değerlerine, vatanına ve demokrasisine sahip çıkan kadınların; cesur, mücadeleci ve muzaffer yönleri vurgulanacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve farklı kimliklere sahip, toplumsal katma değer üreten kadınlar bu buluşma ile dayanışma göstererek halkın iradesini ortaya koyacak. Gerçekleştireceğimiz Kadın ve Demokrasi Buluşması-2’de kadın STK’lar olarak hep birlikte; milletin iradesinin devlet yönetiminde daha etkili ve güçlü olması için; geleceğimiz, istiklalimiz, ülkemiz ve milletimiz için “Evet” diyeceğiz.

Etkinliğe Kadem  Malatya Temsilciği ,Prof. Dr. Birgül Cumurcu v ekibininde katıldığı öğrenildi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın