27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeşilyurt Belediyesi ‘Sıfır Atık’ Eğitimlerinde İklim Değişikliklerinin Çevresel Etkilerini Ön Plana Çıkartıyor

Yeşilyurt Belediyesi ‘Sıfır Atık’ Eğitimlerinde İklim Değişikliklerinin Çevresel Etkilerini Ön Plana Çıkartıyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘SIFIR ATIK’ EĞİTİMLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARTIYOR

“Ağaçlarımıza, Suyumuza ve Doğamıza Sahip Çıkalım”

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ Eğitim çalışmalarında son yıllarda dünya genelinde yaşanan iklim değişikliklerinin deprem, yangın ve sel baskınlarını içerisine alan doğal afetlerle olan bağlantısını ön plana çıkartıp, bilinçli bir toplum oluşturma noktasında farkındalık oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde sürdürülen ‘Sıfır Atık’ projelerini ülke çapında en fazla destekleyen yerel yönetimlerin başında gelen için Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde hizmete sunulan kültür, sanat ve gençlik merkezlerinde düzenlediği ‘Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ eğitimleriyle; ormanlara, yeşil alanlara, ağaçlara, doğal kaynak sularına ve havaya sahip çıkmanın toplum ve insan hayatına sağladığı katkıları ön plana çıkartıyor.

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğündeki Çevre Mühendisleri tarafından Kiltepe Mahallesindeki Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde düzenlenen eğitim çalışmasına katılan öğrencilere ‘Sıfır Atık’ kültürünün sağlıklı ve güzel bir gelecek açısından ne kadar önemli olduğu, geri dönüşüm ve atıkların dönüştürülmesiyle ile doğada elde edilecek kazanımlar, ağaçların ve toprağın korunmasının önemi, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında teorik ve pratik bilgiler paylaşıldı.

Eğitim çalışmasını öğrencilerle birlikte izleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sağlıklı bir gelecek için doğaya, su kaynaklarına ve ağaçlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

‘Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ eğitim faaliyetleriyle iklim değişikliğinin çevresel etkilerini çocuklara anlatmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Çınar, salonda bulunanlara hitaben yaptığı konuşmada; “Çevreyi, doğayı ve çevremizi korumak doğal olarak hepimizin temel vazifesidir. Sizlerin iyi bir eğitim almanız, kendinizi yetiştirmeniz ve erken yaşlarda bilinçli bir hayata sahip olabilmeniz için bu tür farkındalık programlarımıza ağırlık veriyoruz. Çünkü temiz bir çevre, sağlıklı bir hayat ve güzel bir gelecek demektir. Son yıllarda dünya genelinde yaşanan iklim değişiklikleri hayatımızın her aşamasını çok derinden etkilemektedir. Rabbimin biz insanlara bir lütfu ve güzelliği olan suyumuza, doğamıza ve soluduğumuz havaya sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Bu güzel değerleri korumak içinde çevremizi, okulumuzu, yollarımızı, sokaklarımızı ve parklarımızı temiz tutup, ağaçlarımıza sahip çıkacağız, israftan kaçınacağız, suyumuzu boşa akıtmayacağız. Biz sizlerin bilinçli bir şekilde hayata hazırlanmanıza önem veriyoruz. Çevreye karşı duyarlı ve bilinçli bir nesil yetiştirmek temel gayemizdir. Çünkü doğayı ve hayatı koruma ve sahiplenme kültürü erken yaşlarda öğrenilmesi gereken bir davranıştır. Sizlerin bu kültür ışığında hayatınıza yön vermeniz geleceğimizin daha temiz ve güzel olmasını sağlayacaktır. Hepimize düşen tek görev; gelecek nesillere sağlıklı, temiz ve güzel bir dünya emanet etmektir.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasından sonra öğrencilere içerisinde ‘Temiz Çevre, Sağlıklı Bir Dünya’ için hazırlanan broşürler ve hediyelerin yer aldığı ‘Sıfır Atık’ çantalarını hediye etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın