19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ağbaba : Cumhuriyet  tarihinde belki de ilk kez bir kamu kurumuna uyuşturucu operasyonu yapıldı.

Ağbaba : Cumhuriyet  tarihinde belki de ilk kez bir kamu kurumuna uyuşturucu operasyonu yapıldı.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BİR DEVLET DAİRESİNE NARKOTİK OPERASYONU YAPILDI

1 DEĞİL 3 UYUŞTURUCU ZULASI VARMIŞ!

İL MÜDÜRLÜĞÜ UYUŞTURUCU LOJİSTİK MERKEZİ OLMUŞ.

AĞBABA; “SAYIN BAKAN MALATYA’DAKİ SKANDALLA İLGİLİ 1 AYDIR NE YAPTINIZ?”

Ağbaba’dan Bakan Derya Yanık’a, “Cumhuriyet  tarihinde belki de ilk kez bir kamu kurumuna uyuşturucu operasyonu yapıldı. Skandal kapatmak sizin işiniz değilse, 1 aydır Malatya’daki skandalla ilgili ne yaptınız?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde makam şoförü olarak çalışan F.D.’nin kurum binasına 5 bin adet uyuşturucu sentetik hap sakladığı, devletin resmi aracıyla bu uyuşturucuların dağıtımını yaptığı basın açıklaması ile gündeme getirilmişti.

Ağbaba, Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasında 5 bin uyuşturucu hap yakalanmasıyla ilgili 1 aya yakın süredir her hangi bir işlem yapılmamasını eleştirerek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Uyuşturucu kırmızı çizgimiz, bu konuda hakkında şüphe olan hiç kimsenin asla gözünün yaşına bakmayız,skandal kapatmak bizim işimiz değil’ demişti.Ancak görünüyor ki kırmızı çizgileri de,skandal kapatmak yönündeki cümleleri de boşmuş.Skandalın ortaya çıkmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen kurumdan başta müdür olmak üzere 1 kişinin bile ceza almaması AKP’nin ve Bakanın bu konuyu kapatmak istediğinin göstergesidir” dedi.

1 DEĞİL 3 ZULA VARMIŞ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Narkotik ekipleri tarafından ilk kez bir kamu kurumuna uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini ve 5 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirten Ağbaba, “AKP iktidarları döneminde kamuda her gün yeni bir skandal, yeni bir kokuşmuşluk ile karşılaşıyoruz. Yeni yeni ortaya çıkıyor ki Malatya’daki devlet dairesinde 1 değil 3 zula birden varmış. Makam şoförü riski dağıtmak için her ihtimale karşı uyuşturucu hapları 3 e bölerek kurumda saklamış, dağıtıma çıkacağı zaman kurum aracı ile  satışa çıkmış” dedi.

‘BİR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİR ŞEY OLMAZ’ MI  DİYORLAR?

Sayın Bakan daha önce yaptığımız basın açıklamasının ardından trollük yapıp bizlere laf yetiştirmeyle çalışmıştı. Aradan 1 ay geçti. Halen konuyla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmış değil. ‘Uyuşturucu satan personel tutuklandı’ demişler. Peki o kişinin bu kadar rahat hareket etmesine sebep olanlar, yaptıklarına göz yumanlar ne olacak? Ensar Vakfı Yurdunda 45 Erkek öğrenciye tecavüz edildiğinde dönemin  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı “Bir kereden bir şey olmaz” demişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ise “Bir İl Müdürlüğünde olmuş, bir şey olmaz” diyor galiba.

MÜDÜR UYARILMIŞ AMA OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMIŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına soruyoruz;  Müdürün Makam/özel şoförü tutuklanmadan önce bazı personellerin şoförünün uyuşturucu dağıtımı yaptığı yönündeki şüphelerini müdüre aktarmalarına ve uyarmalarına rağmen müdürün olayı kapattığı iddia ediliyor. Sayın bakan neden halen müdür ile ilgili bir tasarrufta bulunulmuyor? Müdüre bazı siyasilerin kalkan olduğu, görevden alınmaması için baskı yaptıkları  iddiaları doğru mu?

DEVLETİN ARABASI 1 HAFTA ORTADAN KAYBOLMUŞ

Bakanlığınıza ait, devletin resmi arabası 1 hafta ortadan yok olmuş. Bu 1 haftada araba neredeydi? Makam şoförü makam arabasıyla 1 hafta boyunca kaybolduğunda ‘nereye gittin diye soran olmadı mı? Olmadıysa Malatya İl Müdürlüğü, her isteyenin her istediğini yaptığı bir yer midir?

BAŞKA TORBACILAR DA KURUM ARACINI KULLANMIŞ

Eylül ayında kurum binasında uyuşturucu dağıtıcısı kişi ile beraberindeki torbacının kurum arabasına binip kurumdan ayrıldığı ve akşama doğru geri döndükleri, devletin resmi aracının sadece şoförün değil başka uyuşturucu satıcılarının da kullanımına açıldığı iddiaları hakkında ne tür bir işlem yaptınız?

KURUM TEKSAS’A DÖNMÜŞ, BAKAN SESSİZ

Uyuşturucu genel dağıtıcısı /şoförün kuruma silahla girdiği, kurt köpeğiyle tüm katları dolaştığı, personelleri rahatsız ettiği ortaya çıkmışken, aile ve çocukların korunması için kurulan bakanlığınıza bağlı il müdürlüğü  Teksas’a dönüp,çalkalanıyorken 1 aydır sessiz kalmanızın sebebi nedir?

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın